Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aptauja rāda, ka nevienai partijai nebūs vairākuma Lielbritānijas parlamentā

Pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas publicētās vēlētāju aptaujas dati rāda, ka ceturtdien notikušajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās nevienai no partijām nav izdevies iegūt vairākumu parlamentā, tādēļ acīmredzot nāksies veidot koalīcijas vai mazākuma valdību. Lielbritānijā šāda situācija ir diezgan reta parādība; pēdējoreiz tas notika pēc vēlēšanām 1974.gadā.


BBC ziņo, ka saskaņā ar vēlētāju aptaujas datiem visvairāk vietu parlamentā varētu iegūt pašlaik opozīcijā esošā Konservatīvo partija. Deivida Kamerona vadītajai partijai tiek prognozētas 305 vietas parlamenta apakšpalātā, kurā ir 650 deputātu. Tas nozīmē, ka konservatīvie nevarēs vienatnē izveidot valdību, jo tam būtu vajadzīgas vismaz 326 balsis. Tomēr iespējams, ka D.Kamerons varētu veidot mazākuma valdību.


Lielbritānijas premjera Gordona Brauna vadītā Leiboristu partija varētu iegūt 255 vietas parlamentā. Šāds iznākums varētu pielikt punktu 13 gadu ilgajai leiboristu valdīšanai; leiboristi bija pie varas kopš 1997.gada.
Šoreiz izšķirošo lomu varētu iegūt Lielbritānijas trešā lielākā partija - liberāldemokrāti, kam vēlētāju aptauja prognozē 61 vietu. Citas partijas varētu iegūt 29 vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits