Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aptaujas: Konservatīvā partija ieguvusi pārliecinošu vairākumu Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās

Lielbritānijā ceturtdien notikušajās parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās premjerministra Borisa Džonsona Konservatīvā partija ir ieguvusi pārliecinošu vairākumu, liecina nobalsojušo vēlētāju aptaujas.

Saskaņā ar šīm aptaujām tiek prognozēts, ka konservatīvie ieguvuši 368 no 650 deputātu vietām parlamenta apakšnamā, nodrošinot pietiekamu vairākumu, lai parlaments apstiprinātu Džonsona panākto Brexit vienošanos un Lielbritānija janvāra beigās varētu beidzot atstāt Eiropas Savienību (ES).

Leiboristu partijai, kas ir lielākā opozīcijas partija, tiek prognozēta 191 deputātu vieta, kas ir par 71 mazāk, nekā leiboristi ieguva vēlēšanās 2017.gadā, liecina kopīgā aptauja, kas veikta pēc raidsabiedrību BBC, Sky un ITV pasūtījuma.

Prognozētais rezultāts nozīmē, ka konservatīvie kopš 2017.gada vēlēšanām palielinājuši savu deputātu mandātu skaitu par 51.

"Šī ir tiešām vēsturiska pārmaiņa, kurai mēs esam liecinieki," tviterī ierakstīja Kentas Universitātes politiskais analītiķis Metjū Gudvins.

"Pilnīga sagrāve leiboristiem," viņš piebilda. "Ja šī nobalsojušo aptauja ir pareiza, tad Boriss Džonsons & konservatīvie ieguvuši lielāko deputātu vietu skaitu kopš 1987.gada, bet leiboristi - mazāko kopš 1935.gada."

Saskaņā ar šīm aptaujām Skotu nacionālā partija (SNP) nodrošinājusi sev 55 deputātu vietas, bet pret Brexit noskaņotā Liberāldemokrātu partija - 13 vietas.

SNP līdere Nikola Stērdžena paziņoja, ka saskaņā ar šīm aptaujām partija uzvarējusi 55 no 59 Skotijas vēlēšanu apgabaliem.

 

Top komentāri

VVZ
V
Šīs vēlēšanas latviešu tautas izdzīvošanai ir vitāli svarīgas, jo pēc BREXIT Lielbritānija būs vieta, kur latviešiem paglābties no ES nodokļu terora, idiotiskajām regulām un klimata fašistu uzbraucieniem.
trusis nejaukais
t
interesanti kur ir tie bljaaveeji kas teica ka Brexit ir taapeec ka "normaali" cilveeki negaaja balsot jo nesaprata par ko it balsojums? luuk ir skaidrs pieraadiijums ka par Brexit ir pamatiigs vairaakums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits