Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Lielbritānija un Austrālija pievienojas Ķīnai, Singapūrai un Indonēzijai, kas uz laiku apturējušas lidojumus ar šiem lidaparātiem

Arī Lielbritānija un Austrālija slēdz gaisa telpu Boeing 737 MAX 8 lidaparātiem

Pēc tam, kad jau otro reizi dažu mēnešu laikā avarēja Boeing 737 MAX 8 lidmašīna, šoreiz - Ethiopian Airlines gaisa kuģis, vairākas valstis noteica aizliegumu savā teritorijā operējošajām aviokompānijām izmantot reisos šī modeļa lidaparātus, kamēr nebūs noskaidrots avārijas cēlonis. Otrdien arī Austrālija un Lielbritānija pievienojās to valstu saimei, kas slēgusi savas gaisa telpas robežas visiem Boeing 737 MAX 8 lidaparātiem, vēsta ārvalstu mediji. Turklāt abas šīs valstis gāja soli tālāk un aizliedza tās gaisa telpā atrasties visām MAX modifikācijām, ne tikai 8. sērijas lidaparātiem.

Pēc tam, kad Lielbritānija paziņoja par aizliegumu reisos savā gaisa telpā lidot ar Boeing 737 MAX, lidaparātiem, daži lidojumi tomēr jau bija uzsākti. Virs Lielbritānijas paziņojuma brīdī bija aviokompānijas Icelandair flotē esošas divas šī modeļa lidmašīnas, bet uz dažādām pilsētām Apvienotajā Karalistē dodas vēl trīs MAX lidaparāti - divi Turkish Airlines gaisa kuģi un viens Thomson flotes lidaparāts.

Lielbritānijas Civilās aviācijas pārvalde norādīja, ka pagaidu aizliegums būs spēkā, līdz tiks viesta skaidrība par Ethiopian Airlines katastrofas apstākļiem un attiecīgi būs zināms, vai ir droši izmantot šīs lidmašīnas pasažieru pārvadājumos. Pārvalde norādīja, ka lēmums pieņemts, jo pašlaik tās rīcībā nav pietiekamas informācijas par avārijas cēloņiem.

Lidsabiedrība Tui, kas darbojas Lielbritānijā, apstiprināja, ka apturējusi visu tās flotē esošo Boeing 737 MAX 8 izmantošanu. Šādu pašu lēmumu pieņēma aviokompānija Norwegian.

Arī Austrālija aizliegusi valsts gaisa telpā ielidot MAX modifikācijas lidmašīnām. "Šis ir pagaidu aizliegums, kamēr gaidām pilnīgāku informāciju, lai varētu izvērtēt riskus, kas saistīti ar Boeing 737 MAX lidmašīnu izmantošanu satiksmē," norādīja Austrālijas Civilās aviācijas drošības pārvaldes vadītājs Šeins Karmodijs. Aizliegums tādējādi ietekmēs ārvalstu lidsabiedrības, kuru flotē ir šie lidaparāti un kuras veic lidojumus uz galamērķiem Austrālijā, jo neviena Austrālijā bāzētā aviokompānija neizmanto Boeing 737 MAX lidaparātus.

Līdzīgus lēmumus pieņēmušas Singapūra, Malaizija, Ķīna un Indonēzija. Jāatgādina, ka vien pērn oktobrī nogāzās Indonēzijas lidsabiedrības Lion Air Boeing 737 MAX 8 lidmašīna, kas aktīvajā flotē bija vien dažus mēnešus. 

Tikmēr vairāki ASV avioindustrijas giganti, tostarp American Airlines un Southwestern Airlines, turpina veikt lidojumus ar Boeing 737 MAX lidmašīnām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits