Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atbalstot ES autortiesību reformu, Polijas laikraksti iznāk ar baltu pirmo lapu

Vairāki lielie Polijas laikraksti pirmdien iznākuši ar baltu pirmo lapu, šādi mudinot Eiropas Parlamentu (EP) pieņemt strīdīgo autortiesību reformu, kas tradicionālos mediju uzņēmumus nostādījusi pret tīmekļa milžiem.

"Šodien mēs aicinām Polijas EP deputātus uz solidaritāti, atbalstot balsojumu par Autortiesību direktīvu vienotajā digitālajā tirgū," teikts petīcijā, kuru parakstījuši 30 Polijas nacionālo un reģionālo laikrakstu galvenie redaktori.

"Autori nesaņem pietiekamu kompensāciju par viņu darbu izplatīšanu tīmeklī. Viņi bieži vien dzīvo trūkumā vai pamet profesiju," teikts paziņojumā, kas publicēts centriskajā laikrakstā Rzeczpospolita, kā arī citos izdevumos, ieskaitot liberālo Gazeta Wyborcza un tabloīdu Fakt.

Atbilstoši iecerētajai reformai tīmekļa platformas būs juridiski atbildīgas par autortiesību ievērošanu, un tām būs jāpārbauda viss, ko publisko to lietotāji, lai novērstu pārkāpumus.

Reformu atbalsta tradicionālie mediji un mākslinieki, bet pret to iestājušies lielie tīmekļa uzņēmumi, arī YouTube īpašnieks Google, kas gūst lielu peļņu no reklāmas, pateicoties saturam, kas ir izvietots to vietnēs.

Pret reformu iestājas arī interneta brīvības aizstāvji, kas bažījas, ka līdz ar reformas īstenošanu tiks pieredzēti bezprecedenta ierobežojumi tīmekļa brīvībai.

 

Top komentāri

Cik saprotu
C
ar baltajām lapām iznāca liberastu sorosa un briselistu sponsorētā prese lai spertu platu nākošo soli uz orvela 1984 aprakstīto...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits