Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Atkārtotās prezidenta vēlēšanas Austrijā tiks atliktas

Atkārtotās prezidenta vēlēšanas Austrijā, kuras bija paredzēts rīkot 2.oktobrī, nāksies atlikt pa pastu nosūtāmo biļetenu aplokšņu nekvalitatīvās līmes dēļ, pirmdien paziņojis iekšlietu ministrs Volfgangs Sobotka.

"Mēs lūgsim parlamentam apstiprināt vēlēšanu atlikšanu," sacīja ministrs, piebilstot, ka vēlēšanas varētu tikt pārceltas uz 27.novembri vai 4.decembri.

Vēlēšanu atlikšana ir kārtējais pazemojums Austrijai, kur jau maijā notikušās vēlēšanas pa pastu nodoto balsu skaitīšanā pieļauto pārkāpumu dēļ Konstitucionālā tiesa anulēja. Rezultātā nācās izsludināt jaunas vēlēšanas.

Taču šoreiz pa pastu nosūtīto biļetenu aplokšņu līme izrādījusies nekvalitatīva un biļetenus, kas atrodas atvērušajos sūtījumos, nākas anulēt.

22.maijā notikušajās vēlēšanās uzvarēja kādreizējais "zaļo" līderis Aleksandrs van der Bellens, par kuru saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem balsoja 50,3% austriešu, kamēr labējās Brīvības partijas (FPÖ) kandidātu Norbertu Hoferu atbalstīja 49,7% vēlētāju.

Sākotnējie balsu skaitīšanas rezultāti, kas tika iegūti pēc balsošanas biļetenu saskaitīšanas vēlēšanu iecirkņos, 22.maija vakarā liecināja, ka Hofers ir vadībā ar 3,8 procentpunktus lielu pārsvaru, taču situāciju mainīja pa pastu nobalsojušie, kas šogad sasniedza rekordlielu skaitu - 700 000.

Jau tūlīt pēc vēlēšanām FPÖ politiķi un partijas atbalstītāji sāka runāt par pieļautajiem pārkāpumiem, tostarp par pāragru pa pastu saņemto biļetenu aplokšņu atvēršanu.

FPÖ vērsās Konstitucionālajā tiesā, kas, ņemot vērā masveida pārkāpumus, kas tika pieļauti pa pastu saņemto biļetenu skaitīšanā, 2.jūlijā vēlēšanu rezultātus anulēja.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

    Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits