Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Austrija pagarina "mājsēdi" līdz 11.decembrim

Austrijā "mājsēde" pagarināta, kā plānots, līdz 11.dedcembrim, parādoties zīmēm, ka ierobežojumi sekmē augstā inficēšanās līmeņa samazināšanos.

Parlamenta komisija otrdien atbalstīja 22.novembrī izsludinātā pandēmijas ceturtā valsts mēroga "mājsēdes" termiņa pagarināšanu, vēsta ziņu aģentūra APA.

"Mājsēdes" nosacījumos ir viena svarīga izmaiņa - pirmās nepieciešamības preču, kas līdz šim strādāja līdz plkst.21, no ceturtdienas varēs darbu turpināt vien līdz plkst.19. Noteikumos specifiski atļauta Ziemassvētku egļu tirdzniecība.

Valdība izsludināja "mājsēdi", jo pieauga ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits, bet smagi skartajos reģionos slimnīcās intensīvās aprūpes nodaļas bija tuvu maksimālajai noslodzei.

Atbilstoši "mājsēdes" prasībām iedzīvotāji var pamest dzīvesvietas vienīgi konkrētu vajadzību dēļ, arī lai iegādātos pārtiku un pirmās nepieciešamības preces, apmeklētu ārstu vai lai sportotu.

Bērnudārzi un skolas ir atvērtas tiem, kam tās ir nepieciešamas, tomēr vecāki tiek mudināti gādāt, lai bērni paliek mājās, ja vien tas ir iespējams.

Kas notiks pēc 11.decembra, būs atkarīgs no tā brīža situācijas, tomēr amatpersonas norādījušas, ka "mājsēdes" ierobežojumi paliks spēkā attiecībā uz nevakcinētajiem.

Ar 67% pilnībā vakcinētu iedzīvotāju Austrijā Rietumeiropas valstu vidū ir salīdzinoši zema vakcinācijas aptvere.

Valsts septiņu dienu inficēšanās koeficients sācis sarukt. Otrdien tas bija 894,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, bet "mājsēdes" sākumā - 1100.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits