Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Austrijas galējie labējie izvirza prasības dalībai koalīcijā

Austrijas galēji labējā Brīvības partija (FPÖ) trešdien signalizēja, ka dotu priekšroku valdības koalīcijai ar konservatīvo Tautas partiju (ÖVP), vienlaikus darot zināmas savas prasības, kas nākamajam ministru kabinetam būtu jāīsteno.

FPÖ svētdien parlamenta vēlēšanās izcīnīja 26% balsu un faktiski ir kļuvusi par "zelta mandāta" īpašnieci, ņemot vērā, ka līdzšinējo partneru ÖVP un sociāldemokrātu koalīcija pastāvošo domstarpību dēļ ir maz ticama.

Vēlēšanās visvairāk balsu saņēmušās ÖVP līderim Sebastianam Kurcam tagad būtu jāsāk sarunas ar FPÖ, preses konferencē Vīnē sacīja FPÖ līderis Heincs Kristiāns Štrahe.

FPÖ līderis gan arī skaidri apliecināja, ka viņa partija neielaidīsies kompromisos attiecībā uz pamatjautājumiem. "Mēs neviena priekšā nemetīsimies ceļos," sacīja Štrahe.

Galvenie jautājumi FPÖ darbakārtībā ir stingra valsts robežu kontrole, ārvalstu noziedznieku izraidīšana un "mūsu valstī izpletušās islamizācijas apturēšana", kā arī nodokļu samazināšana un politika, kas sekmētu tautsaimniecību.

Visos šajos jautājumos FPÖ un ÖVP ir vienisprātis.

Štrahe arī aicināja atvieglot plebiscītu rīkošanu, šādi palielinot iedzīvotāju tiesības piedalīties valsts politikā. Arī ÖVP atbalsta vairāk tiešas demokrātijas, tomēr ne tādā apmērā kā FPÖ.

ÖVP plāns par pilsoņu saziņas uzraudzīšanas palielināšanu ir vēl viens jautājums, kurā potenciālo valdības partneru viedokļi atšķiras, norādīja Štrahe, skaidri uzsverot ka ir pret plašu policijas pilnvaru paplašināšanu.

Štrahe arī no jauna pauda prasību, ka drošības jautājumi būtu jārisina FPÖ iekšlietu ministram.

Top komentāri

reptilis
r
Papagaiļiem no Dienas - kur te ir galējs labējums?
ļuļa
ļ
jautājums dienas gudriniekiem - kas bija hitlers? labējais vai kreisais? pareizā atbilde ir - kreisais. hitlera partija bija sociālisti, tikai nacionāli sociālisti, atšķirībā no padomju krievijas sociāliestiem, kas tiecās uz internacionālu sociālismu. un tālākais jautājums tāpat kā reptilim - kur te jūs redziet galēji labējus spēkus? un kāpēc rakstu papildina foto ar uzrakstu nazis raus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits