Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltkrievijas TV pārraidītā intervijā Protasevičs paziņo, ka atzinis savu vainu

Baltkrievijas valsts televīzija ceturtdienas vakarā pārraidīja interviju ar aizturēto opozīcijas medija Nexta bijušo galveno redaktoru Romānu Protaseviču, kurā viņš paziņoja, ka atzinis savu vainu nesankcionētu akciju organizēšanā.

Savukārt Protaseviča tēvs pauda pārliecību, ka viņa dēls interviju sniedzis fiziska un psiholoģiska spiediena ietekmē.

"Es uzreiz atzinu savu vainu pēc [kriminālkodeksa] 342. panta nesankcionētu masu akciju organizēšanā,"  sacīja Romāns Protasevičs intervijā, kuru demonstrēja telekanāls ONT.

Intervijā viņš arī teica, ka agrāk daudz kritizējis Baltkrievijas autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko, taču esot sācis saprast, ka Lukašenko rīkojoties pareizi, un viņu cienot.

Intervijas beigās Protasevičs aizklāja seju ar rokām, sāka raudāt un sacīja, ka cerot, ka kādreiz apprecēsies un viņam būs bērni. Uz viņa rokām bija redzamas traumas, kuras varētu būt radījuši rokudzelži.

Romāna Protaseviča tēvs Dmitrijs Protasevičs, kurš dzīvo Varšavā, paziņoja, ka dēls interviju nav sniedzis pēc brīvas gribas.

"Esmu pārliecināts, ka tās ir sekas tam, ka viņš vairāk nekā nedēļu atrodas Valsts drošības komitejas izmeklēšanas izolatorā, par viņu ņirgājas, spīdzina. Sākumā viņu mēģināja žņaugt, sita, tagad redzamas rokudzelžu pēdas," sacīja Romāna Protaseviča tēvs.

Viņš piebilda, ka dēlam jau piecas dienas neļauj tikties ar advokātu.

Baltkrievija izraisījusi globālu sašutumu, 23.maijā piespiežot Minskā nolaisties lidsabiedrības "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnai, lai aizturētu opozīcijas žurnālistu Protaseviču.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits