Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

BBC: Meja ir gatava apstiprināt militāro triecienu Sīrijai

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ir gatava dot rīkojumu bruņotajiem spēkiem piedalīties militārajā akcijā pret Sīriju, tādējādi sodot Damasku par iespējamo ķīmisko ieroču pielietošanu pret nemierniekiem, trešdien ziņo sabiedriskā raidorganizācija BBC.

Neminot savus avotus, BBC vēsta, ka Meja varētu apstiprināt militāro operāciju bez parlamenta piekrišanas, jo viņa dotu priekšroku ātrai reakcijai.

Mejas pārstāvis atteicies komentēt šīs ziņas.

Iepriekš Meja trešdien izteicās, ka visi pierādījumi liecina par Sīrijas varasiestāžu atbildību par pagājušajā nedēļā notikušo ķīmisko uzbrukumu vienam no nemiernieku anklāviem, uzsverot, ka šādi uzbrukumi nedrīkst palikt nesodīti.

Tikmēr opozīcijā esošo leiboristu līderis Džeremijs Korbins paziņojis, ka par iespējamo militāro operāciju jālemj parlamentam.

Kā ziņots, ASV un Francija brīdinājušas, ka tās varētu reaģēt ar militāru spēku uz iespējamo ķīmisko ieroču pielietošanu pret nemierniekiem.

Sīrijas aktīvistu un palīdzības organizācijas "Baltās ķiveres" un UOSSM sestdien paziņoja, ka Sīrijas valdības spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus un Dumas pilsētā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

 

Top komentāri

Nu gan
N
Un tas ka ja sāks bombardēt Damasku,Tūkstošiem gadu vecu pilsētu,kur dzīvo nevainīgi bērni,sievietes civilie,miermīlīgue iedzīvotāji.Tikai tāpēc,ka iespējams,varbūt Asads pielietojums ķīmiskos ieročus,Jums jau no asins kares sāk smadzenes karst. Nepriecājas,krieviem jau būs zinota cikos un kuru dienu tas bumbas jritus uz Damasku.VISPĀR pirmkārt pārbaudiet,un kāda velna dēļ tam ,,asiņainajiem,, Asadam ,vajag lietot ķīmiskos ieročus,zinot ka Amerikā,unEiropā ir pret to .Nedomāju ka viņam vajag sev bedri rakt.Kāpēc neviens netic ka tie IV radikalie musulmaņi visu dara ,lai tiktu pie varas.
Saule
S
Man patik vieta raksta -" reages uz iespejamo kimisko ierocu lietosanu"....
:)
:
Это самая обычная трескотня СМИ на основании трескотни Трампа. Ну вы же все это уже слышали в Корее, там он грозил еще сильнее "огнем и пламенем". Тем более у него решение о выходе из Сирии давно готово. Сейчас он обратится в ООН, с просьбой одобрить бомбардировку Сирии. С каких пор это пиндосы озабочивались мнением ООН? А здесь вся фишка в том, что совершенно ясно, что Совбез ООН заблокирует такое решение. Все как и говорил - США обратились за разрешением в ООН. Остальное вы знаете!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits