Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Belokoņs Lielbritānijas Augstākajā tiesā par 35 miljoniem eiro uzvarējis Blackpool līdzīpašniekus

Latvijas biznesmenis un Anglijas futbola kluba Blackpool līdzīpašnieks Valērijs Belokoņs Lielbritānijas Augstākajā tiesā uzvarējis citus komandas līdzīpašniekus Oistinu ģimeni, vēsta SkySports.com.

Lielbritānijas Augstākā tiesa lēmusi, ka Oistinu ģimenei būs Belokoņam jāmaksā vairāk nekā 31 miljons sterliņu mārciņu (35 miljoni eiro).

Blackpool līdzīpašnieks Belokoņs tiesājās ar futbola kluba līdzīpašniekiem Oistonu ģimeni, jo viņi esot pārskaitījuši miljoniem mārciņu Blackpool līdzekļu uz citām sev piederošām kompānijām, izsniedzot nenodrošinātus bezprocentu aizdevumus un izmaksājot sev direktoru algas.

Kā tiesā norādīja advokāti, Oistonu ģimene mazākuma akcionāram Belokoņam un viņa nozīmētajiem valdes locekļiem Kasparam Vārpiņam un Normundam Malnačam liedza pieņemt būtiskus lēmums un nesniedza informāciju, turklāt viņš nevarēja saņemt savu daļu peļņas.

Kā aģentūru LETA informēja Belokoņa pārstāvji, tāpat tiesa uzdevusi Oistiniem samaksāt Belokoņam tiesāšanās izdevumus, kas sasnieguši gandrīz 2 miljonus mārciņas. Tādējādi Valērijam Belokoņam esot izdevies gan atrisināt ilgstošo akcionāru konfliktu klubā, gan atgūt desmit gadu laikā veiktās investīcijas.

Lietu ierosināja Belokoņam piederošā SIA VB Football Assets pret Blackpool futbola kluba līdzīpašniekiem Oistiniem un viņiem piederošiem uzņēmumiem par mazākuma akcionāra tiesību aizskaršanu.

Belokoņs prasību iesniedza saistībā ar to, ka kopš Blackpool futbola kluba iekļūšanas Premjerlīgā 2010.gadā Oistini esot pārskaitījuši desmitiem miljonu mārciņu uz citām Oistiniem piederošām kompānijām, izsniedzot nenodrošinātus bezprocentu aizdevumus, kā arī izmaksājot 11 miljonus mārciņu Ovenam Oistinam algā. Šīs darbības Oistini esot veikuši, neinformējot Belokoņu, neiesaistot viņu lēmumu pieņemšanā un neizmaksājot Belokoņam viņam pienākošos peļņas daļu.

Vienlaikus Oistini neesot investējuši pienācīgus līdzekļus futbola komandā, neraugoties uz to, ka tā saucamie kompensācijas maksājumi, Lielbritānijas Augstākā tiesa lēmusi, ka Oistinu ģimenei būs Belokoņam jāmaksā vairāk nekā 31 miljons sterliņu mārciņu (35 miljoni eiro).Lielbritānijas Augstākā tiesa lēmusi, ka Oistinu ģimenei būs Belokoņam jāmaksā vairāk nekā 31 miljons sterliņu mārciņu (35 miljoni eiro).Lielbritānijas Augstākā tiesa lēmusi, ka Oistinu ģimenei būs Belokoņam jāmaksā vairāk nekā 31 miljons sterliņu mārciņu (35 miljoni eiro). Blackpool atstājot Premjerlīgu, vairāku gadu laikā bija gandrīz 100 miljoni mārciņu. Rezultātā komanda dažu gadu laikā no Premjerlīgas noslīdējusi līdz pēc spēka trešajai futbola līgai.

Kā vēstīts, pirms mēneša Anglijas Futbola līga (EFL), kas pārrauga Anglijas pēc spēka otrās, trešās un ceturtās divīzijas klubus, liedza ieņemt augstus amatus Blackpool prezidentam un bijušajam direktoram Belokoņam.

Kā apgalvoja Blackpool vienība, diskvalifikācija piešķirta pēc kriminālām apsūdzībām, kurās Belokoņam Kirgizstānā draudot 20 gadu cietumsods par naudas atmazgāšanu, izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un negodīgumu.

Pēc EFL lēmuma Blekpūlas komanda no valdes atstādināja Vārpiņu, kā arī nolēma bloķēt Malnača plānoto pievienošanos valdei. Tāpat Belokoņs vairs nevar ieņemt kluba prezidenta amatu. Blackpool paziņoja, ka Vārpiņš "neesot varējis pieņemt lēmumus bez Belokoņa piekrišanas".

Latvijas baņķieris, augustā atstājot Anglijas futbola kluba direktora amatu, tajā deleģēja Malnaču.

2006.gadā Belokoņs iegādājās 20% kluba akciju, un tieši viņa finansiālais atbalsts tika uzskatīts par galveno iemeslu, kāpēc komandai izdevās sasniegt un 2010./2011.gada sezonā spēlēt Anglijas premjerlīgā. Tomēr tagad īpašnieku starpā valda nesaskaņas, kuras abas puses nekautrējas arī iztirzāt publiski.

Pēdējās sezonās Blackpool piedzīvo ļoti grūtus laikus, taču iepriekšējā sezonā vienība pēc pārspēlēm ieguva tiesības atgriezties Anglijas pēc spēka trešajā līgā jeb League One

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits