Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Berluskoni Itālijas premjera amatam ierosina EP prezidentu Tajāni

Par nākamo Itālijas premjerministru vajadzētu kļūt Eiropas Parlamenta (EP) prezidentam Antonio Tajāni, ceturtdien ierosināja ekspremjers Silvio Berluskoni.

Berluskoni vadītā konservatīvā alianse pirms 4.martā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām sabiedriskās domas aptaujās atrodas līderpozīcijās, tomēr viņš pats nevar pretendēt uz premjera amatu, jo ir tiesāts par krāpšanos ar nodokļiem.

"Antonio Tajāni būtu ļoti skaista izvēle premjerministra amatam," Berluskoni ierakstījis tviterī, reklamējot savu interviju radio RTL 102.5.

Pirms trim dienām EP prezidents Briselē rīkoja Berluskoni tikšanos ar Eiropas Komisijas prezidentu Žanu Klodu Junkeru.

Tajāni, kurš ir viens no partijas Forza Italia (Uz priekšu, Itālija!) dibinātājiem, "Eiropā ir augsti cienīts", sacīja ekspremjers, piebilstot, ka Tajāni uzskati "ļoti lielā mērā sakrīt" ar viņa uzskatiem.

Nav skaidrs, vai Berluskoni koalīcijas partneri piekritīs šai izvēlei. Galēji labējās Ziemeļu līgas līderim Mateo Salvīni jau izraisījušas domstarpības ar Berluskoni Eiropas Savienības (ES) politikas jautājumos, un sagaidāms, ka viņš Tajāni uzskatīs par pārāk mērenu.

Berluskoni partija Forza Italia izveidojusi aliansi ar Ziemeļu līgu un galēji labējo pretimigrācijas partiju Fratelli d'Italia (Itālijas brāļi). Kā liecina aptaujas, bloks vēlēšanās saņems vairāk nekā 37% balsu.

Galvenie vēlēšanu sāncenši ir populistu Pieczvaigžņu kustība un centriski kreisā koalīcija, kurā dominē valdošā Demokrātiskā partija. Abiem šiem spēkiem aptaujās prognozēti aptuveni 27% balsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits