Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Bijušais CIP vadītājs Itālijā notiesāts par musulmaņu garīdznieka nolaupīšanu

Milānas apelāciju tiesa piektdien piespriedusi bijušajam ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) Itālijas operāciju vadītājam Džefam Kastelli septiņu gadu cietumsodu par musulmaņu garīdznieka nolaupīšanu Milānā 2003.gadā.

Kastelli notiesāts aizmuguriski. Līdz ar Kastelli par vainīgiem nolaupīšanā atzīti vēl divi CIP aģenti, kuriem katram pieriesti seši gadi cietumā, ziņo Itālijas mediji.

Iepriekš tiesa attaisnoja Kastelli un pārējos divus aģentus, atzīstot viņu diplomātisko imunitāti. Bet prokurori tiesas spriedumu pārsūdzēja. Itālijas Augstākā tiesa pagājušajā gadā paturēja spēkā arī zemākās instances notiesājošo spriedumu 23 citiem CIP aģentiem šajā lietā un deva rīkojumu no jauna iztiesāt piecu līdzdalībā apsūdzētu itāļu aģentu lietas.

Musulmaņu garīdznieks Osama Mustafa Hasans - pazīstams arī kā Abu Omars - tika nolaupīts 2003.gadā uz ielas Milānā koordinētas CIP un Itālijas militārā izlūkdienesta SISMI operācijas gaitā. Pēc sagūstīšanas Abu Omars, kurš tolaik bija ieguvis politisko patvērumu Itālijā, tika nogādāts ASV gaisa bāzē Itālijas ziemeļaustrumos, bet pēc tam ASV bāzē Vācijā un Kairā, kur, kā pats apgalvo, tika spīdzināts.

Abu Omara nolaupīšana tika veikta ASV izlūkdienesta īstenotās programmas laikā, kad par terorismu aizdomās turētie tiek aizturēti un pratināti ārzemēs, izmantojot metodes, kas pašu zemē tiktu uzskatītas par pretlikumīgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits