Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Bijušais SS virsnieks Vācijā aplaupīts savā mājoklī

Bijušais SS virsnieks 96 gadu vecumā ir ticis sasiets un aplaupīts savā mājoklī Vācijā, un to izdarīja divi nenoskaidroti vīrieši, kas izlikās par pastniekiem, piektdien ziņoja Vācijas sabiedriskā raidkompānija NDR.

Vēl nebija skaidrs, vai šis uzbrukums bijis politiski vai krimināli motivēts. Policija apstiprināja tikai to, ka uzbrukums noticis kādā mazpilsētā pie Hanoveras.

Ilgdzīvotājs bija intervēts dokumentālā raidījumā, kas tika pārraidīts novembrī. Viņš toreiz atzina, ka 1944.gadā piedalījies nacistu sarīkotā 86 vīriešu slepkavībā Francijas pilsētā Askā, bet apgalvoja, ka upuri paši bijuši vainīgi savā nāvē.

Pēc šī raidījuma demonstrēšanas prokuratūra Hildesheimā sāka izmeklēšanu pret šo vīrieti, turot viņu aizdomās par musinošu runu.

Bijušais SS virsnieks pastāstīja NDR, ka abi iebrucēji nolaupījuši mapi ar dokumentiem, naudu un citas vērtības.

Cietušais pastāstīja, ka viņu atrada aprūpes darbinieks, kas drīz pēc tam ieradās šajā mājā.

Top komentāri

Genadij
G
Vai kara gadijuma vareja krievija,Anglija,vai USA atteikties neiet armija,jeb izveleties kada armijas vieniba dienet? Tas pats bija ari Vacijaa. Vai domajat ka NKVD noslepkavoja mazak cilveku krievija?Pec vesturnieku datiem ap 20 miljonu,Vacija netiek ne tuvu tadiem datiem,vienigais ka krievijas slepkavas nekad netika soditas,ka vaciesus Nürnbergaa.
nesaprotu
n
Un kas tad viņam 1944.gadā bija jādara? Bija pavēle-nošaut teroristus,un tas tikai izpildīts...Vai tad teroristiem bija ordeņi jādod par pretošanos okupācijas varai?
Irlielāmērāticams
I
ka lielākā daļa SS biedru ir jāuzskata par tādiem pašiem upuriem, kā tie, kurus viņi apšāva. (Šis ir politnekorekts viedoklis, par kuru , iespējams, lielākajā daļā t.s. demokrātisko valstu varētu nokļūt cietumā...) Bet padomāsim tomēr... . PS. Starp citu, kas patiesībā notika ar SS galveno fīreru Himlera kungu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits