Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Briselē "dzelteno vestu" protestos 400 aizturēto

Briselē no Francijas pārņemtās "dzelteno vestu" kustības protestu laikā sestdien aizturēti aptuveni 400 cilvēki, ziņo policija.

 

Briseles policijas pārstāve pavēstīja, ka sadursmēs viens policists guvis ievainojumus un nogādāts slimnīcā, taču viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Policijas pārstāve piebilda, ka demonstranti nodarījuši pilsētai "zināmu kaitējumu", taču tagad situācija atkal pakļauta kontrolei.

Protestos saskaņā ar policijas aplēsēm piedalījies aptuveni tūkstotis cilvēku, un policijai bija jāpielieto asaru gāze, lai demonstrantus izklīdinātu.

Kā jau ziņots, aptuveni 500 protestētāju, kas pieprasīja premjerministra Šarla Mišela atkāpšanos, uzsāka gājienu uz Eiropas Savienības (ES) iestāžu kvartālu, kuru, veicot piesardzības pasākumus, bija norobežojusi policija, kas uzslējusi barikādes, liedzot apkaimē iekļūt gan gājējiem, gan autobraucējiem.

Nelielai ļaužu grupai tomēr izdevās izlauzties caur policijas barikādēm, un protestētāji kārtības sargus sāka apmētāt ar pudelēm un nolauztajām ceļazīmēm, uz ko policija reaģēja, pielietojot asaru gāzi.

Tikmēr vairākus simtus liela protestētāju grupa bloķēja maģistrālo ielu pie ES kvartāla.

Blakus ielā policija, izmantojot ūdensmetēju, izklīdināja vairākus simtus citu demonstrantu, kuri arī mēģināja bloķēt satiksmi.

Traucēta tika arī dzelzceļa satiksme.

Kārtības uzturēšanai Beļģijas galvaspilsētā bija mobilizēti vairāki simti policistu.

Vēl pirms nekārtību sākšanās policija ziņoja, ka, veicot preventīvās pārbaudes Briselē aizturēti vairāk nekā 70 cilvēki.

Jaunieši sestdien bloķēja arī lielceļu, kas savieno Briseli un Francijas pierobežā esošo Rekemu.

Barikādes tika uzslietas arī pie Beļģijas un Francijas robežas netālu no Adinkerkes.

Tā dēvēto dzelteno vestu kustību Francijā sākotnēji izraisīja valdības lēmums paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bet pakāpeniski tā izvērsusies daudz plašākos protestos, atspoguļojot vispārējo sabiedrības neapmierinātību ar prezidenta Emanuela Makrona politiku.

Tagad protestu kustība sākusi pārsviesties arī uz kaimiņvalstīm, tostarp uz Beļģiju, kur tā īpaši skārusi frankofono Valoniju.

Jau pagājušajā sestdienā "dzelteno vestu" protesti, kuros Briselē piedalījās aptuveni 300 cilvēku, izvērtās vardarbīgās sadursmēs, kuru laikā tika aizdedzinātas divas policijas patruļmašīnas.

Atjaunota un papildināta visa ziņa

Top komentāri

Varbūt pietiek
V
Laba lieta.Vadošie cūkas citi valodu nesaprot.Pie mums gan diez vai tas motiks jo tauta ir slinka un ma ohistiski dumja.Łauj sevi drāzt kopš 90 gadiem.Visie šie nodokłi,oiki,gāzes cenas.Cik ilgi vēl?
tw
t
Dzeltenās vestes mēģina iebrukt Eiroparlamenta ēkā: https://twitter.com/LPLdirect/status/1071390303595180032
reptilis
r
Nu,ko - Francijā ir šizofrēnisks stāvoklis ....vai ""apburtais loks""....tikko bija prezidenta vēlēšanas ...ar masīvu propagandu...apvienojoties visiem kreisajiem un neoliberāļiem tika uzvarēta Lipēna....,un ievēlēts vienkāršs tipisks karjerists Makarons,kurš vēlētājiem skaidri pateica - es esmu par visu labo - tas ir par milzu cīņu pret globālo sasilšanu...par cīņu ar badu Āfrikā...par migrantu tiesībām... par pabalstiem .....tas viss prasa milzīgus naudas līdzekļus.....un viņu ievēlēja. Nu,tagad ,kad biedrs Makarons pilda savu priekšvēlēšanu programmu,biedri,kuri viņu atbalstīja protestē......medicīniski tā saucās šizofrēnija. Protams,var teikt - malači trakie ....sacēlušies! Bet vai nebija jādomā, tad,kad bija vēlēšanas???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits