Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Britu amatpersonas: Krievija neveiksmīgi plānojusi apvērsumu Melnkalnē

Britu amatpersonas uzskata, ka Krievijas varasiestādes ir atbildīgas par centieniem oktobrī Melnkalnē sarīkot apvērsumu un nogalināt premjerministru, vēstīja laikraksts Sunday Telegraph, atsaucoties uz avotiem Lielbritānijas valdībā.

Britu amatpersonas uzskatot, ka patiešām esot bijuši plāni noslepkavot Melnkalnes toreizējo premjerministru Milo Džukanoviču. Krievija turklāt to esot plānojusi tā, lai atklāšanas gadījumā vainu varētu uzvelt Krievijas nacionālistiem, kuri darbojušies bez Maskavas sankcijas, rakstīja Sunday Telegraph.

"Jūs runājat par sazvērestību kaut kādā veidā sagraut vai pārņemt valdību. Nevar iedomāties, ka nebija kaut kāda veida apstiprinājuma procesa," laikrakstā citēts kāda informācijas avots.

Sunday Telegraph norādīja, ka ASV un Lielbritānijas izlūkdienesti ir savākuši informāciju par augsta līmeņa Krievijas iesaisti sazvērestībā.

Komentējot Sunday Telegraph rakstu, Lielbritānijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Melnkalne ir identificējusi sazvērestībā iesaistītos Krievijas pilsoņus.

"Melnkalnei pašai ir jāveic kompetents, caurskatāms tiesas process un apvērsumā aizdomās turamo tiesa," uzsvēra ministrijas pārstāve.

Jau vēstīts, ka pērnā gada 16.oktobrī, kad Melnkalnē notika parlamenta vēlēšanas, valstī tika plānots apvērsums, kura laikā bija paredzēts noslepkavot toreizējo prorietumnieciski noskaņoto premjerministru Milo Džukanoviču, kura vadītā valdība atbalstīja pievienošanos NATO.

Varasiestādes uzskata, ka apvērsuma mēģinājumā bija iesaistīti krievu nacionālisti.

Kremlis ir noliedzis jebkādu saistību ar notikušo, tomēr aktīvi atbalsta vietējas grupas, kas iestājās pret Melnkalnes kļūšanu par NATO dalībvalsti.

Aizdomās par saistību ar apvērsuma mēģinājumu ir aizturēti aptuveni 20 cilvēki, tostarp divi Krievijas pilsoņi.

Aizdomu ēna krīt arī uz Melnkalnes opozīcijas līderiem Andriju Mandiču un Milanu Kneževiču.

Top komentāri

krievu cūkas
k
Nevar beigt mākties virsū citām valstīm.
Kārklu vācietis
K
Vēl viena joma,kur Krievija atpaliek no "visas civilizētās pasaules" - neprasmē noorganizēt valsts apvērsumus. Lai atceramies Ukrainu - ieguldīja laiku,naudu,un re - Janukoviča vietā Porošenko.Tiesa,Janukovičs paguva pamukt,bet ne jau visiem Kadafi liktenis ....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits