Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Bulgārija neļauj Krievijai izmantot gaisa telpu piegāžu lidojumiem uz Sīriju

Bulgārija noraidījusi Krievijas lūgumu ļaut izmantot tās gaisa telpu piegāžu lidojumiem uz Sīriju, pastāvot bažām par kravu saturu, otrdien paziņoja Bulgārijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre.

"Bulgārijas Ārlietu ministrija nav atļāvusi Krievijas armijas transporta lidmašīnu lidojumus pāri Bulgārijai uz Sīriju," sacīja amatpersona, norādot, ka lēmums pieņemts jau pirms dažām dienām.

"Mums ir pietiekami daudz informācijas, kas mums rada nopietnas bažas par šo lidmašīnu kravām, un tas ir iemesls atteikumam," viņa piebilda.

Reaģējot uz ASV paustajām bažām, ka Krievija pastiprina savu militāro klātbūtni Sīrijā un tas draud vēl tālāk destabilizēt situāciju šai kara plosītajā valstī, Krievijas Ārlietu ministrija pirmdien paziņoja, ka Krievija piegādā Sīrijai militāro aprīkojumu, lai palīdzētu Damaskai "cīnīties pret terorismu".

Sīrija ir viena no Krievijas tuvākajām sabiedrotajām Tuvajos Austrumos. Maskava pēdējās nedēļās cenšas ieņemt aktīvāku starpnieka lomu attiecībā uz Sīrijas pilsoņkaru un starptautiskajiem centieniem cīnīties pret Islāma valsti, kas kontrolē prāvas teritorijas Sīrijā un Irākā.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā Islāma valsts un ar Al Qaeda saistītā Al Nusra. Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits