Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Čehija ievērojami atvieglo koronavīrusa dēļ noteiktos ierobežojumus

Čehija piektdien ievērojami atvieglojusi ierobežojumus, kas tikuši ieviesti nolūkā iegrožot jaunā koronavīrusa izplatību, un čehiem atkal atļauts izceļot no valsts.

Premjerministrs Andrejs Babišs šādu lēmumu pieņēmis negaidīti strauji, reaģējot uz tiesas lēmumu, ar kuru atzīts, ka ieviestie ierobežojumi formāli ir pretlikumīgi.

Čehijas varasiestādes tomēr līdz 14.maijam saglabās ar Covid-19 saistīto kontroli uz robežas ar Vāciju un Austriju, paziņojis iekšlietu ministrs Jans Hamāčeks.

Tomēr čehiem, kas strādā Vācijā vai Austrijā, būs ļauts pārvietoties, ja viņu rīcībā būs attiecīgs sertifikāts, kas izsniegts ne agrāk kā pirms divām nedēļām, un ja tie nav inficēti.

Paātrināta arī pakāpeniski uzsāktā epidēmijas dēļ slēgto uzņēmumu atvēršana. "Mēs nedrīkstam zaudēt vēl vienu dienu, pirms varam restartēt ekonomiku, taču neapdraudot veselību," norādījis tirdzniecības ministrs Karels Havlīčeks.

Veselības ministrija paziņojusi, ka ar pirmdienu darbu atsāks peldu kūrorti, taču sākotnēji tie apkalpos vienīgi Čehijas pilsoņus.

Tomēr joprojām būs liegts vienkopus pulcēties vairāk nekā desmit cilvēkiem, un ārkārtējais stāvoklis pagarināts līdz 25.maijam.

Ārlietu ministrija brīdinājusi pilsoņus tomēr atturēties no ceļojumiem uz ārvalstīm, izņemot gadījumus, kad to prasa ārkārtēji apstākļi. Ministrija arī norādījusi, ka daudzas valstis joprojām liedz ārvalstnieku ieceļošanu.

Valdība atvieglojusi ieviestos ierobežojumus, jo Covid-19 izplatības temps Čehijā joprojām ir zems. Kopumā valstī reģistrēti 7188 inficēšanās gadījumi, un 213 inficētie ir miruši.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits