Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Cīņā ar Covid-19 pandēmiju Itālija slēdz visas nebūtiskās ražotnes

Cenšoties palēnināt Covid-19 izplatību, Itālijā tiks slēgtas visas nebūtiskās ražotnes, sestdienas vakarā paziņojis Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte.

Tomēr lielveikali, bankas, pasta kantori un aptiekas turpinās darbu, norādīja premjers, nodēvējot Covid-19 par lielāko krīzi kopš Otrā pasaules kara.

Itālija sestdien paziņoja par 793 jauniem nāves gadījumiem no koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19, kas ir rekordliels jaunu nāves gadījumu skaits vienas dienas laikā kopš uzliesmojuma sākuma.

Kopējais upuru skaits Itālijā ir pieaudzis līdz 4825, un tie ir 38,3% no pasaules kopējā Covid-19 upuru skaita. Tikmēr apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Itālijā sasniedzis 53 578.

Mirušo skaits koronavīrusa uzliesmojumā Lombardijas reģionā valsts ziemeļos pietuvojies 3100. Tās ir teju divas trešdaļas no visiem nāves gadījumiem Itālijā.

Lombardijas reģiona prezidents Atilio Fontana sestdienas vakarā paziņoja, ka reģionā tiks pastiprināti karantīnas pasākumi.

Lombardijā turpmāk aizliegtas visas sporta un fiziskās aktivitātes ārpus telpām, tostarp individuālas aktivitātes. Aizliegts izmantot preču tirdzniecības automātus un pārtraukti celtniecības darbi, izņemot slimnīcas, ceļus un dzelzceļus.

Aizliegti arī iknedēļas brīvdabas tirdziņi.

Arī Lombardijā visi uzņēmumi lūgti pārtraukt darbu, izņemot tos, kas sniedz būtiskus pakalpojumus.

Krievija sestdien paziņoja, ka pēc Itālijas lūguma nosūtīs turp aizsardzības aprīkojumu mediķiem un dezinfekcijas līdzekļus. Uz Covid-19 smagāk skartajiem reģioniem tiks nosūtīti arī Krievijas speciālisti, paziņoja Kremlis.

Astoņas mobilās brigādes ar virusologiem un ārstiem uz Itāliju plānots nosūtīt jau šodien, atklāja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Arī Kuba sestdien pavēstīja, ka nosūtījusi uz Lombardiju 52 ārstus un medmāsas.

Itālija ar 60 miljoniem iedzīvotāju dzīvo stigrā karantīnas režīmā kopš 12.marta, kad tika aizliegta pulcēšanās sabiedriskās vietās un slēgti vairums veikalu.

Pakāpeniski ierobežojošie pasākumi ir pastiprināti, taču Itālijas ziemeļu reģionu politiķi vēlas vēl striktākus mērus.

Covid-19 smagi piemeklētajos ziemeļos armijai nākas pārvest zārkus no Bergamo uz citām Itālijas pilsētām, jo Bergamo vairs nespēj apglabāt visus mirušos.

Naktī uz sestdienu tika pārvesti 70 zārki, lai mirušos varētu kremēt citā Itālijas reģionā, vēstīja ziņu aģentūra Ansa.

Piektdien vien Bergamo no Covid-19 nomira 90 cilvēki. Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pilsētā pārsniedzis 5000, taču eksperti uzskata, ka patiesais saslimušo skaits ir krietni lielāks.

"Mēs ceram, ka drīz redzēsim gaismu tuneļa galā, bet pagaidām mēs neredzam," sacīja Bergamo mērs.

Mirušo skaits attiecībā pret apstiprināto inficēto gadījumu skaitu Itālijā ir ļoti liels, kam varētu būt vairāki iemesli.

Itālijā ir daudz gados vecu cilvēku un vairums mirušo ir seniori, kam bija arī citas saslimšanas.

Salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, Itālijā daudz vecu cilvēku dzīvo kopā ar saviem bērniem un mazbērniem vai arī aktīvāk iesaistās viņu dzīvēs, tādēļ, iespējams, viņi inficējas vieglāk.

Eksperti arī norāda, ka patiesais inficēto skaits Itālijā, visticamāk, ir daudzkārt

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits