Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Citu ES dalībvalstu pilsoņi Lielbritānijā nevar nobalsot EP vēlēšanās

Daudzi citu Eiropas Savienības (ES) valstu pilsoņi, kas Lielbritānijā vēlējušies nobalsot Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, ceturtdien sūdzas, ka viņiem tas liegts.

Organizācija Trīs miljoni, kas pārstāv Lielbritānijā dzīvojošos citu ES dalībvalstu pilsoņus, ziņo, ka saņēmusi simtiem sūdzību no visas Lielbritānijas, ka vēlēšanu iecirkņos citu bloka dalībvalstu pilsoņiem ceturtdien nav ļauts nobalsot.

Lielbritānijas Vēlēšanu komisija skaidro, ka citu dalībvalstu pilsoņiem, kas vēlas balsot Apvienotajā Karalistē, bijis jānokārto attiecīgie dokumenti.

Taču valdība pārāk vēlu paziņojusi, ka Lielbritānija, kurai jau 29.martā vajadzēja izstāties no ES, Brexit atlikšanas dēļ tomēr piedalīsies šī gada EP vēlēšanās.

Tādēļ komisijai pietrūcis laika, lai publiski izskaidrotu nepieciešamo procedūru citu dalībvalstu pilsoņu balsošanas pārnešanai uz Apvienoto Karalisti.

Tikmēr premjerministres Terēzas Mejas preses sekretārs Džeimss Sleks paudis izpratni par citu dalībvalstu pilsoņu neapmierinātību, taču uzsvēris, ka valdībai nav nekādas teikšanas pār balsošanas organizēšanu.

Kā ziņots, ceturtdien sākās EP vēlēšanas, pie balsošanas urnām dodoties britu un nīderlandiešu vēlētājiem.

Top komentāri

no problem
n
Ja šie cilvēki piedalās savu valstu parlamentu vēlēšanās, balsojot vēstniecībās, tad viņi var arī piedalīties EP vēlēšanās, balsojot savās vēstniecībās.
snm
s
Loģiski būtu, ka vienā valstī var balsot tikai šīs valsts pilsoņi. Ja ārzemnieki piedalās vēlēšanās, tad tiek izvarota demokrātija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits