Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Dānijas jūras šaurums ticis slēgts karaflotes raķetes disfunkcijas dēļ

Dānijā ceturtdien uz vairākām stundām tika slēgts kuģošanai svarīgais Lielā Belta jūras šaurums, jo bija konstatēta raķetes disfunkcija uz karaflotes fregates, paziņoja Dānijas armija.

Disfunkcija notika raķetes testa laikā uz fregates "Niels Juel" Korsēras ostā uz rietumiem no Kopenhāgenas, un tā radīja raķetes palaišanas risku.

"Problēma notika obligāta testa laikā, kad palaišanas mehānisms tika aktivizēts" un vairākas stundas to neizdevās deaktivizēt, paskaidroja Dānijas Aizsardzības pavēlniecība.

Kamēr palaišanas mehānisms nebija deaktivizēts, pastāvēja "risks, ka raķete tiktu palaista un nolidotu vairākus kilometrus", paziņoja armija, piebilstot, ka tomēr nebija raķetes eksplozijas riska.

Lielajā Beltā, kas atrodas starp Zēlandes un Fīnes salām, kuģu satiksme un gaisa satiksme virs tā tika apturēta no pēcpusdienas vidus līdz plkst.20 (plkst.21 pēc Latvijas laika). 

Autosatiksme uz tilta starp abām salām tomēr netika apturēta.

Incidents notika dienu pēc tam, kad Dānijas aizsardzības ministrs Troelss Lunds Poulsens atcēla no amata aizsardzības spēku vadītāju Flemmingu Lentferu, jo bija "zaudējis uzticību" viņam.

Poulsens paziņoja, ka nav bijis informēts par disfunkciju uz Dānijas fregates, kas nosūtīta uz Sarkano jūru aizsargāt komerciālo kuģu satiksmi pret Jemenas hutiešu nemiernieku uzbrukumiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits