Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dānijas ministre aicina musulmaņus ramadāna laikā ņemt atvaļinājumu

Dānijas imigrācijas un integrācijas ministre Ingera Stejberga pirmdien aicinājusi musulmaņus ņemt darbavietās atvaļinājumu musulmaņu svētā mēneša ramadāna laikā, norādot, ka šī prakse "ir bīstama visiem".

Ramadāna laikā musulmaņi gavē no rītausmas līdz saulrietam.

"Es vēlos aicināt musulmaņus paņemt atvaļinājumu ramadāna mēneša laikā, lai izvairītos no negatīvajām sekām pārējai Dānijas sabiedrībai," paziņoja ministre.

"Es brīnos, vai reliģiskā kārtība, kas liek ievērot 1400 gadus vecu islāma pīlāru, ir savienojama ar sabiedrību un darba tirgu, kāds mums ir Dānijā 2018.gadā," laikrakstā BT norādīja ministre.

Viņa arī pauda bažas, ka gavēšana var ietekmēt "drošību un produktivitāti", kā piemēru minot autobusa šoferus, kuri "nav dzēruši vai ēduši ilgāk nekā desmit stundas".

"Tas var būt bīstami mums visiem," viņa piebilda.

Pagājušajā gadā Stejberga izpelnījās pretrunīgus vērtējumus, publicējot sociālajā tīklā "Facebook" fotogrāfiju, kurā viņa smaida un tur rokās kūku par godu Dānijas 50.pasākumam imigrācijas likumu stiprināšanai.

Viens no stingrākajiem šādiem pasākumiem stājās spēkā 2016.gadā, kad policijai tika atļaut konfiscēt bēgļiem vērtslietas.

Stejberga arī izpelnījās kritiku par reklāmu publicēšanu Libānas laikrakstos 2015.gadā, brīdinot par grūtībām, ar kurām imigrantiem nāksies saskarties Dānijā.

Dānija pēdējo 15 gadu laikā ir padarījusi stingrāku savu imigrācijas politiku, liekot imigrantiem mācīties valsts valodu un paražas, lai viņi spētu pielāgoties darba tirgum.

Top komentāri

reptilis
r
Ļoti loģiski...,bet loģika un ticība ir nesavienojami jēdzieni:))))
Alla Borisovna
A
Atklāti sakot, tas man liekas pilnīgi skaidrs un sakarīgs ieteikums. Domāju, daudzi islāmticīgie tā arī dara, ja grib šos savas ticības stingros npoteikumus ievērot. Arī tad, kad viņi dodas savā ceļojumā uz Meku tas tak arī notiek atvaļinājuma laikā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits