Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Diviem Itālijas studentiem pikniks mežā izmaksās 13, 5 miljonus eiro

Diviem 22 gadus veciem jauniešiem pikniks mežā galu galā izvērties par, iespējams, dārgāko izklaidi viņu dzīvē. Proti, abu neuzmanīgās rīkošanās ar uguni dēļ pērn decembrī izcēlās milzīgs meža ugunsgrēks. Nu vaininiekiem noteikta soda nauda - 13,5 miljoni eiro, vēsta BBC.

Jaunieši piknikā grilējuši ēdienu mežā, kas pieder viena no jauniešu vectēvam. Neuzmanīgas rīcības dēļ izcēlās ugunsgrēks, kas strauji izplatījās un pārņēma plašas teritorijas. Uguns plosījās vairākas dienas, izpostot 1000 hektārus meža, no kuriem 100 hektāri izdeguši tik pamatīgi, ka eksperti šo teritoriju uzskata par neatjaunojamu.

Jaunieši gan Itālijas medijiem apgalvojuši, ka tiek padarīti par grēkāžiem, kaut patiesie ugunsgrēka cēloņi bijuši vairāki.

"Mēs esam grēkāži ugunsgrēkā, kuram nav izskaidrojuma. Mēs esam patiesie šī stāsta upuri," laikraksts La Stampa citē vienu no studentiem.

Izmeklētāji savukārt ir pretējās domās un noskaidrojuši, ka uguns perēklis ir vienā vietā - tur, kur jaunieši bija atstājuši nepieskatītu grilu. Ogles kombinācijā ar ļoti sausiem laikapstākļiem arī izraisījušas aizdegšanos.

Abi jaunieši atzīti par vaininiekiem notikušajā. Iespaidīgā soda naudas summa aprēķināta pēc īpašas postījumu apmēru aplēšanai izstrādātas formulas. Laikraksts La Stampa ziņo, ka tādējādi, atkarībā no izdevuma pakāpes, par vienu uguns skartu kvadrātmetru var piemērot soda naudu no 118 līdz pat 593 eiro. Jauniešiem piestādīts "rēķins" par 6840 kvadrātmetriem, kaut uguns izpostīja krietni lielāku teritoriju. Tik un tā piemērotā soda nauda ir iespaidīga - 13,54 miljoni eiro.

Nav izslēgts, ka ar atsevišķām prasībām pret abiem tiesā vērsīsies arī privātpersonas, kuru īpašumus skāra ugunsnelaime.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits