Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dumpī cietumā Itālijas ziemeļos seši bojāgājušie

Saistībā ar koronavīrusa epidēmiju noteikto ierobežojumu dēļ cietumā Itālijas ziemeļos izcēlies dumpis, kā rezultātā miruši seši ieslodzītie un vairāki citi tikuši ievainoti, atsaucoties uz cietuma administrāciju, pirmdien ziņo vietējie mediji.

Aptuveni 50 ieslodzītie centās izlauzties no cietuma Modēnā, kur, līdzīgi kā citviet Itālijas ziemeļos, koronavīrusa dēļ pašreiz noteikta karantīna.

Mediji ziņo, ka ieslodzītie, iespējams, miruši no medikamentu pārdozēšanas.

Ieslodzījumu vietu policijas arodbiedrība vēsta, ka Itālijā nekārtības izcēlušās 27 cietumos.

Mediji ziņo, ka nemierus izraisījuši pasākumi, kas ieviesti koronavīrusa epidēmijas dēļ, tostarp, cietumos aizliegti apmeklētāji.

Mediju publiskotie video un fotogrāfijas liecina, ka protesti notikuši arī cietumā Milānā, kur uz cietuma jumta sakāpuši ieslodzītie, kas skandējuši vārdu "brīvība".

Bēgšanas mēģinājums noticis arī cietumā Fodžā.

Organizācija Antigone, kas cīnās par ieslodzīto tiesībām, paudusi bažas par situāciju cietumos. Organizācija norāda, ka cīņā pret koronavīrusa izplatību jāiekļauj arī ieslodzītie un viņiem jāatļauj sazināties ar saviem tuviniekiem, izmantojot tērzēšanas lietojumprogrammu Skype.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Itālija svētdien noteica karantīnu reģionam ap valsts finanšu galvaspilsētu Milānu un tūrisma centru Venēciju.

Karantīna, kas noteikta līdz 3.aprīlim, aptver Lombardiju un vēl 14 provinces - reģionu ar vairāk nekā 15 miljoniem cilvēku jeb ceturto daļu valsts iedzīvotāju. Šai laikā tiks stingri ierobežota izbraukšana un iebraukšana karantīnas zonā bez nopietniem un steidzamiem iemesliem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits