Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džonsons debatēs aizstāts ar ledus skulptūru

Izpelnoties konservatīvo kritiku un pārmetumus, britu raidorganizācija Channel 4 priekšvēlēšanu debatēs aizstājusi Lielbritānijas premjerministru un Konservatīvās partijas līderi Borisu Džonsonu ar kūstošu ledus skulptūru.

Tāds pats liktenis piemeklējis arī Brexit partijas priekšsēdētāju Naidželu Farāžu, kurš, līdzīgi kā Džonsons, nebija ieradies uz Channel 4 organizētajām debatēm par vides un klimata jautājumiem.

Komerciāli finansētā sabiedriskā raidorganizācija bija uzaicinājusi visu lielāko Lielbritānijas partiju līderus uz debatēm pirms 12.decembrī gaidāmajām parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām, bet Džonsons un Farāžs paziņoja, ka debatēs nepiedalīsies.

Konservatīvā partija piedāvāja Džonsona vietā aizsūtīt uz debatēm bijušo vides ministru Maiklu Govu, bet Channel 4 šo priekšlikumu noraidīja, norādot, ka debates paredzētas tikai partiju līderiem un citas partijas nepiekristu šādām izmaiņām.

Konservatīvā partija iesniegusi sūdzību mediju regulatoram Ofcom, norādot, ka Channel 4 šādā veidā liedzis Konservatīvajai partijai jebkādu pārstāvniecību un dalību debatēs.

Britu telekanāliem tiek prasīts būt politiski objektīviem un vēlēšanu periodos tiem piemērotas papildu prasības šajā jomā. Ofcom var sodīt raidorganizāciju, kas neievēro šīs prasības, un pat atcelt tās darbības licenci.

Konservatīvā partija norādīja, ka šis Channel 4 solis ir daļa no plašākas neobjektivitātes, kas šai raidorganizācijai raksturīga pēdējos mēnešos.

Channel 4 ziņu dienesta vadītāja Dorotija Bērna runā mediju nozares pasākumā augustā nosauca Džonsonu par "zināmu meli".

Ceturtdien Channel 4 lielākās ziņu programmas redaktors Bens de Pearss salīdzināja konservatīvo attieksmi pret medijiem ar ASV prezidenta Donalda Trampa izturēšanos.

Savukārt Konservatīvās partijas priekšsēdētājs Džeims Kleverlijs norādīja, ka Lielbritānijā notiks parlamenta, nevis prezidenta vēlēšanas, tādēļ ir nesaprātīgi telekanālam Channel 4 pieprasīt, lai partiju debatēs pārstāv tikai tās līderis.

"Nostādiet savu līderi Borisu Džonsonu blakus pārējiem līderiem un pārstājiet spēlēt spēlītes. Neatsakieties un pēc tam nedraudiet ar mūsu licenci - tas ir slidens ceļš," sacīja de Pearss.

Tīmekļa medijs Buzzfeed citēja anonīmu avotu Konservatīvo partijā sakām, ka partija aicinās pārskatīt Channel 4 darbības licenci, kas jāatjauno 2024.gadā, ja Džonsons saglabās premjerministra amatu pēc 12.decembra vēlēšanām.

Konservatīvā partija sabiedriskās domas aptaujās pašreiz apsteidz Leiboristu partiju, un konservatīvie vēlas izvairīties no visām iespējamajām kļūmēm.

Channel 4 nav vienīgā raidorganizācija, kurai Džonsons atteicis. Premjers nepiedalījās arī BBC intervijā ar Endrū Neilu, kurš otrdien kārtīgi "nopratināja" leiboristu līderi Džeremiju Korbinu.

Top komentāri

reptilis
r
Pasaules gals klāt! Kurš nesamaksās nodokli tas nomirs! Lielbritānijai vajag aukstāku klimatu! Lai aizsalst beidzot Temza,kā vecajos senajos laikos:))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits