Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džonsons iztur parlamenta konservatīvo neuzticības balsojumu

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pirmdien izturēja neuzticības balsojumu, kuru parlamenta apakšnamā Pārstāvju palātā rīkoja viņa Konservatīvās partijas deputāti pēc vairākiem skandāliem.

Vairāk nekā divus gadus pēc savas uzvaras parlamenta vēlēšanās Džonsons atkal pierādīja savu spēju izkļūt sveikā no politiskām nepatikšanām, lai paliktu pie varas.

Džonsona pozīcijas tomēr ievērojami vājināja skandāli, ko izraisīja ziņas par ballītēm Dauningstrītā Covid-19 karantīnas režīma laikā. Šīs ziņas nozīmēja, ka Džonsons kļuvis par pirmo Lielbritānijas premjerministru, kas pārkāpis likumu amata pildīšanas laikā.

Balsojumā Džonsonu atbalstīja 211 Konservatīvās partijas deputāti, bet 148 viņu neatbalstīja. Lai izturētu šo balsojumu, bija vajadzīgs, lai viņu atbalstītu konservatīvo deputātu vairākums - 180 no 359.

Ja Džonsons zaudētu neuzticības balsojumā, viņam nāktos pamest Konservatīvās partijas līdera un premjerministra amatus. Tā kā viņš izturējis šo balsojumu, tad šādu neuzticības balsojumu viņam nedrīkstēs rīkot veselu gadu.

Bijušās Lielbritānijas premjerministres Mārgareta Tečere un Terēza Meja no Konservatīvās partijas bija atkāpušās no amata pēc neuzticības balsojuma izturēšanas ar nelielu pārsvaru, jo uzskatīja savas amata pozīcijas par neglābjami iedragātām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits