Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džonsons pārliecinoši uzvar arī trešajā balsošanas kārtā

Bijušais Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons trešdien pārliecinoši uzvarējis trešajā balsošanas kārtā par Konservatīvās partijas līdera un valsts premjera amatu, bet pretendentu skaits uz Lielbritānijas premjera krēslu sarucis četriem.

Par Džonsonu balsoja 143 no 313 Konservatīvās partijas pārstāvjiem parlamenta apakšpalātā, bet vismazāk balsu saņēmušajam starptautiskās attīstības ministram Rorijam Stjuratam nācās no tālākās sacensības izstāties.

Otrajā vietā ar 54 balsīm ierindojās pašreizējais ārlietu ministrs Džeremijs Hants, viņam ar 51 balsi sekoja vides ministrs Maikls Govs, ceturtais ar 38 balsīm ir iekšlietu ministrs Sadžids Džavids.

Stjurats saņēma tikai 27 balsis un no cīņas izstājies.

Otrdien otrajā balsošanas kārtā Džonsons saņēma 126 balsis, bet pagājušajā ceturtdienā notikušajā pirmajā kārtā - 114 balsis.

Vēl divas balsošanas kārtas tiks rīkotas ceturtdien, lai kandidātu skaitu samazinātu līdz diviem.

Uzvarētāju no abiem "priekšsacīkšu" līderiem balsojumā pa pastu izraudzīsies visi 160 tūkstoši Konservatīvās partijas biedru.

Balsojuma uzvarētājs, kuru paredzēts paziņot no 22. līdz 28.jūlijam, kļūs par Konservatīvās partijas līderi un automātiski arī par Lielbritānijas premjerministru.

Terēza Meja, kas cietusi neveiksmi, cenšoties panākt Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības, 7.jūnijā atkāpās no Konservatīvās partijas līdera amata. Taču viņa turpinās pildīt premjera pienākumus, kamēr netiks izraudzīts jaunais toriju līderis.

Džonsona pašreizējais pārsvars ir tik pārliecinošs, ka daži britu mediji uzskata, ka pārējie kandidāti patiesībā cīnās vienīgi par labāku vietu viņa nākamajā valdībā.

Džonsons visas kampaņas laikā brīdinājis, ka viņš ir gatavs izvest Lielbritāniju no ES arī bez vienošanās, ja tādu neizdosies panākt līdz 31.oktobrim.

Top komentāri

psihologs
p
Jo lielāks, pašpārliecināts āksts, jo lielāka piekrišana.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits