Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ECB bažījas, vai Grieķijas bankas pirmdien vērs durvis

Eiropas Centrālās bankas (ECB) amatpersonas ceturtdien notikušajā eirozonas finanšu ministru sanāksmē atzinušas, ka nav pārliecinātas, vai Grieķijas bankas, pirmdien tiks atvērtas.

Grieķi pēdējo trīs dienu laikā no saviem depozītiem ir izņēmuši divus miljardus eiro, un šī tendence turpinās pieaugošā tempā, jo Grieķijas sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem nonākušas strupceļā, aģentūrai Reuters pavēstīja avoti baņķieru aprindās.

Divi miljardi eiro, kas izņemti no Grieķijas bankām laika posmā no pirmdienas līdz trešdienai, sastāda aptuveni 1,5% no kopējā mājsaimniecību un uzņēmumu depozītu apjoma, kas aprīļa beigās sasniedza 133,6 miljardus eiro.

Līdz šai nedēļai no depozītiem izņemto līdzekļu apjoms sasniedz 200 līdz 300 miljonus eiro dienā.

Amatpersonas, kas informēts par eirozonas finanšu ministru sarunu gaitu, vēsta, ka līdzekļu aizplūšana no Grieķijas bankām esot bijusi vienīgā, ko, uzrunājot ministrus, pieminējis ECB prezidents Mario Dragi.

Tomēr, kā pastāstīja divi avoti, uz eirogrupas prezidenta Jerūna Deiselblūma jautājumu, vai Grieķijas bankas spēs piektdien vērt durvis, ECB valdes loceklis Benuā Kjurī atbildēja: "Rīt, jā. Pirmdien, nezinu."

Preses konferencē pēc sanāksmes uz jautājumu par līdzekļu aizplūšanu no Grieķijas bankām Deiselblūms atbildēja: "Es nevaru apstiprināt šos skaitļus, taču tas, protams, ir satraucoši. Ja cilvēki izņem savu naudu no bankām, viņi ir ļoti norūpējušies par to, ko var nest nākotne."

Viņš piebilda, ka grieķu tautas interesēs ir panākt vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem un ka atbildība par to jāuzņemas Grieķijas valdībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits