Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Masalu izplatības iemesls - mazāk vakcinējušos cilvēku

Eiropā pirmajā pusgadā no masalām miruši 37 cilvēki

Masalu uzliesmojumos Eiropā šī gada pirmajā pusē miruši 37 cilvēki, pirmdien paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas birojs.

Janvāra-jūnija periodā reģistrēti vairāk nekā 41 000 masalu gadījumu, salīdzinot ar 23 927 gadījumiem visā 2017. gadā, kad salīdzinājumā ar 2016. gadu saslimšanas gadījumu skaits četrkāršojās, teikts biroja paziņojumā.

Visā 2017. gadā Eiropā no masalām nomira 35 cilvēki.

"Pēc desmitgadē mazākā gadījumu skaita 2016. gadā mēs pieredzam krasu inficēšanās pieaugumu un plašus uzliesmojumus," paziņoja PVO reģionā direktore Eiropā Žužanna Jakaba.

Masalu izplatības iemesls ir vakcinēšanās samazināšanās un mazais vakcinēto cilvēku skaits dažās grupās.

PVO aicina reģiona 53 valstis pastiprināt vakcinēšanās pasākumus. Lai izvairītos no plašiem uzliesmojumiem, jābūt vakcinētiem vismaz 95% iedzīvotāju.

2018. gada pirmajā pusē vairāk nekā 1000 saslimšanas gadījumu reģistrēti septiņās valstīs - Francijā, Gruzijā, Grieķijā, Itālijā, Krievijā, Serbijā un Ukrainā.

Ukrainā reģistrēta vairāk nekā puse saslimšanas gadījumu - vairāk nekā 23 000, savukārt Serbijā reģistrēts visvairāk mirušo - 14.

Masalas ir ļoti lipīga vīrusu infekcijas slimība, kas izplatās gaisa pilienu, kā arī tieša kontakta ceļā. Masalas var būt ļoti nopietna slimība, jo tā noris ar smagām komplikācijām, sevišķi bērniem, kas jaunāki par pieciem gadiem, pieaugušiem virs 20 gadiem, personām ar imūndeficītu un grūtniecēm.

Top komentāri

Turpiniet
T
tik vilkt mežoņus no Āfrikas iekšā Eiropā un būs ne tikai masalas, bet arī visas pārējās viņu kaites, par AIDU un cilvēku galvu griešanas hobijiem nemaz nerunājot...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits