Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Elizabete II vēlas, lai troņmantinieka Čārlza sievu Kamillu nākotnē dēvētu par karalieni

Lielbritānijas karaliene Elizabete II paudusi vēlmi, lai Kornvolas hercogienei Kamillai tiek piešķirts karalienes konsortes tituls pēc tam, kad princis Čārlzs kļūs par karali.

Karaliene šādu vēlmi paudusi rakstiskā paziņojumā tautai, apritot 70.gadskārtai, kopš viņas kāpšanas tronī. Elizabete II ir kļuvusi par pirmo britu monarhu, kurš sasniedzis platīna jubileju.

Princis Čārlzs salaulājas ar Kamillu Pārkeri Boulzu 2005.gada 9.aprīlī, viņai iegūstot Kornvolas hercogienes titulu. Tobrīd pāris paziņoja, ka Kamilla plāno būt "princese konsorte", neskatoties uz to, ka viņai nākotnē būtu tiesības uz karalienes titulu.

Tiek uzskatīts, ka tobrīd šāds lēmums tika pieņemts bažījoties par sabiedrības viedokli, ņemot vērā, ka karalienes konsortes tituls savulaik bija paredzēts Čārlza pirmajai sievai Diānai. Tomēr gadu gaitā Kamilla ir iemantojusi sabiedrības atzinību kā lojāla nākamā karaļa sieva.

"Karaliene konsorte" attiecas uz valdošā karaļa dzīvesbiedri un tas nozīmē, ka Kamlillas tituls būtu "Karaliene Kamilla".

Elizabete II vēlme, lai Kamilla nākotnē tiek dēvēta par karalieni, šodien nonākusi lielāko Lielbritānijas mediju pirmajās lapās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits