Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

EP deputātu grupa aicina boikotēt Pasaules kausu futbolā Krievijā

Eiropas Parlamenta (EP) deputātu grupa piektdien aicināja bloka līderus boikotēt šovasar Krievijā paredzēto Pasaules kausa izcīņu futbolā, lai protestētu pret "ņirgāšanos par Eiropas vērtībām".

60 deputātu grupa norāda, ka visām Eiropas Savienības (ES) valstīm būtu jāseko Lielbritānijas un Islandes paraugam un jāatsakās sūtīt oficiālas delegācijas uz Pasaules kausa finālturnīru.

Kā teikts deputātu vēstulē, Solsberi notikušais uzbrukums ar ķīmisko ieroci bija "tikai kārtējā Vladimira Putina ņirgāšanās par mūsu Eiropas vērtībām", norādot uz Kremļa īstenoto Krimas aneksiju, atbalstu Sīrijas režīmam un vairākkārtējiem kiberuzbrukumiem un dezinformāciju.

"Lai arī mēs esam vienisprātis, ka sports var palīdzēt būvēt metaforiskus tiltus, laikā, kad Putins spridzina reālus tiltus Sīrijā, mēs nevaram izlikties, ka Pasaules kauss ir tikai kārtējais lielais sporta pasākums," teikts vēstulē. "Laikā, kad Putins ir nelikumīgi okupējis Krimu, tur ieslodzījumā Ukrainas politieslodzītos un atbalsta karu Ukrainas austrumos, mēs nevaram izlikties, ka šīs turnīra saimnieks ir mūsu viesmīlīgs kaimiņš."

Eiropas valstu valdībām nebūtu jāatbalsta "Krievijas prezidenta autoritārais un antirietumnieciskais ceļš", apmeklējot turnīru, uzsver deputāti.

Pasaules kausa finālturnīrs futbolā sāksies 14.jūnijā.

Top komentāri

irlielāmērāticams
i
Ka pienākusi kulminācija - šis arī bija tas mērķis skandālam ar skripaļiem un citiem spaļiem. Mēs visi ticam un sajūsmīgā eiro-vienotībā saucam - lai dzīvo Putins, mūsu patiesais vienotājs!
Tieši tā
T
Vispār visu šo čekistu čempionātu vajag atcelt, lai parazīti sau;lojas savos stadionos!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits