Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

EP: Visā Eiropā vienādi jāatzīst viendzimuma pāru laulības un partnerattiecības

Viendzimuma pāru laulības vai reģistrētas partnerattiecības, kas izveidotas vienā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī, ir jāatzīst arī citās, un likumam pret viendzimuma laulātajiem un partneriem ir jāizturas tāpat kā pret pārējā dzimuma partneriem, rezolūcijā norādījis Eiropas Parlaments (EP).

Kā aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Jānis Krastiņš, rezolūcijā EP uzsvēra, ka ES jālikvidē pamattiesību īstenošanas šķēršļi, ar kuriem saskaras homoseksuāļu un citu seksuālo minoritāšu (LGBTIQ) kopienai piederoši iedzīvotāji.

Rezolūcijā par LGBTIQ personu tiesībām ES, kas pieņemta ar 387 balsīm par, 161 pret un 123 atturoties, EP atzīmēja, ka šiem iedzīvotājiem visā ES vajadzētu būt iespējai pilnībā izmantot ES iedzīvotāju pamattiesības, tostarp tiesības brīvi pārvietoties.

Tāpat EP deputāti atsaucas uz ES Tiesas spriedumu "Coman&Hamilton" lietā, kurā noteikts, ka jēdziens "laulātais" Brīvas pārvietošanās direktīvā ir jāattiecina arī uz viendzimuma partneriem, Eiropas Komisijai (EK) jāveic izpildes panākšanas pasākumi pret Rumāniju, kur valdība nav ieviesusi grozījumus tiesību aktos, lai ievērotu šo spriedumu.

Rezolūcijā arī mudināts visās ES dalībvalstīs par bērna likumīgajiem vecākiem atzīt dzimšanas apliecībā minētos pieaugušos. EP deputāti vēlas, lai varavīksnes ģimenēm jeb viendzimuma ģimenēm ar bērniem saskaņā ar ES tiesību aktiem būtu tādas pašas tiesības uz ģimenes atkalapvienošanos kādas ir pretējā dzimuma pāriem un viņu ģimenēm. Viņi arī uzsvēra, ka tas nepieciešams, lai nodrošinātu, ka bērni, pārceļoties uz citu dalībvalsti, nekļūst par bezvalstniekiem.

Visbeidzot EP deputāti prasīja, lai EK vērstos pret diskrimināciju, ar ko saskaras LGBTIQ kopienas Polijā un Ungārijā, un aicina turpināt ES procedūras pret šīm valstīm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits