Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

ES aicina Baltkrieviju atteikties no nāvessoda

Eiropas Savienība (ES) nosodījusi Baltkrieviju par nāvessoda izpildi un aicinājusi tās prezidentu Aleksandru Lukašenko atteikties no augstākā soda mēra.

ES "sagaida, ka Baltkrievija, kas ir vienīgā valsts Eiropā, kura joprojām piemēro augstāko soda mēru, bez kavēšanās ieviesīs moratoriju nāvessodam kā pirmo soli uz tā atcelšanu," paziņoja ES augstās pārstāves ārlietās un drošības politikas jautājumos Federikas Mogerīni preses sekretāre Maja Kocijančiča. "Ņemot vērā nāvessoda izpildi Kirilam Kazačokam, kas notika 2017.gada oktobrī, bet par kuru sabiedrība tika informēta tikai tagad, ES atkārtoti izsaka savus stingrus iebildumus pret augstāko soda mēru jebkādos apstākļos."

Minskā bāzētā cilvēktiesību aktīvistu organizācija Vjasna šonedēļ paziņoja, ka Kazačoka radinieki tikai tagad informēti, ka viņam oktobrī izpildīts nāvessods.

Kazačokam nāvessods tika piespriests 2016.gada decembrī Gomeļas pilsētas tiesā par 17 gadus vecā dēla un deviņus gadus vecās meitas nogalināšanu, lai atriebtos sievai par šķiršanās pieprasīšanu. Slepkavību pastrādāšanas brīdī viņš bijis piedzēries.

Pēc aktīvistu teiktā, šobrīd Baltkrievijā nāvessoda izpildi gaisa pieci notiesāti slepkavas.

Top komentāri

ļuļa
ļ
nu bet protams, par dēla un meitiņas noslepkavošanu bija jāpiešķir nobela miera prēmija, nevis jāpioespriež nāvessods. ES būtu labāk tikušas ar savām problēmām galā, nevis līdušas mācīt citus, kā dzīvot. un ja godīgi, nebūtu par sliktu arī te atjaunot nāvessodu - piemēram teroristiem un pedofīliem. neredzu nevienu iemeslu, kāpēc nodokļu maksātājiem būtu francijā jāuztur abdesalams kautkādstur, kurš ir vainīgs 130 cilvēku nāvē.
Neslāvs
N
Vēl tikai 1, jāpakar krievu marionete un baltkrievu tautas nodevējs kolhoznieks Lukašenka, un tad jau varēs arī atcelt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits