Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ES komisārs: EK, visticamāk, noraidīs Itālijas budžetu

Eiropas Komisija (EK), visticamāk, pieprasīs Itālijai grozīt 2019.gada budžeta plānu, trešdien paziņojis Eiropas Savienības (ES) budžeta komisārs Ginters Etingers.

"Pamatojoties uz skaitļiem, es personīgi domāju, ka mums, visticamāk, nāksies prasīt Itālijai labot budžeta projektu," tviterī atzinis Etingers.

Tomēr viņš atkāpās no saviem iepriekš izskanējušajiem izteikumiem, kurus citējis vācu žurnālu Der Spiegel, kas no tiem bija izsecinājis, ka EK jau lēmumu pieņēmusi un ka attiecīga vēstule jau Romai nosūtīta.

"Neesmu sacījis, ka Itālijas jautājumā jau ir Komisijas lēmums, nedz ka ceturtdien, piektdien tiek nosūtīta noraidījuma vēstule," norādījis Etingers.

Pirmdien Roma iesniedza EK apstiprināšanai 2019.gada budžeta projektu.

Itālijas jaunā valdība, kuru veido populistiskā Pieczvaigžņu kustība (M5S) un pret imigrāciju noskaņotā labējā partija Līga, tautsaimniecības stimulēšanai iecerējusi nākamajā gadā izdevumus palielināt par 36,7 miljardiem eiro, no kuriem gandrīz divas trešdaļas paredzēts segt, palielinot budžeta deficītu.

Itālijas parāds jau tagad pārsniedzis 130% no iekšzemes kopprodukta, kas ir ievērojami vairāk nekā pieļauj ES fiskālās disciplīnas noteikumi.

Tomēr Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte trešdien paziņojis, ka Roma negrasās grozīt valdības sagatavoto budžeta projektu.

"Es sacītu, ka telpas [izmaiņām] nav," ierodoties uz Briselē paredzēto kārtējo ES samitu, žurnālistiem norādīja Konte.

Lai gan galvenais samita dienaskārtības jautājums ir Brexit, paredzēts, ka ceturtdien dalībvalstu līderi apspriedīs eirozonas problēmas, un sagaidāms, ka Itālijas iecere palielināt savus tēriņus izpelnīsies skarbu kritiku no fiskāli konservatīvi orientēto dalībvalstu, piemēram, Nīderlandes puses.

Samita kuluāros Kontem paredzēta tikšanās arī ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kas ir visaktīvākā Itālijas kritizēto taupības pasākumu aizstāve.

Pirms tikšanās ar Merkeli Konte uzsvēra, ka Itālija ir sagatavojusi labi pamatotu budžetu, kurš apvērsīs Itālijas ekonomikā līdz šim valdošo tendenci.

Viņš piebilda, ka tas tiek darīts ekonomikas izaugsmes un valsts interešu vārdā.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

reptilis
r
....faktiski ,visi jau sen ir atkāpušies no prasībām ,kādas bija jāpilda Latvijai.....ECB izpērk un pārkreditē valstu parādus...tāpat ,kā to darīja FRS ASV....tāda rīcība,kā Latvijā citur neies cauri ,jo iedzīvotāji ""nonesīs un apraks"" tos politiķus ,kuri to atļautos. Jo no Europas nav kur emigrēt tik lielām ļaužu massām. Bet šī ir aizejošo atriebība pēcnācējiem...nerēķinoties ar sekām. Galu galā Itālija var arī izstāties no ES un ieviest atpakaļ savu naudu. Tā nav Latvija vai Grieķija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits