Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ES komisārs: Plāni par migrantu centriem Āfrikā ir praktiski neiespējami

Plāni izveidot Vidusjūrā uzņemtajiem nelegālajiem imigrantiem centrus Ziemeļāfrikā ir praktiski neiespējami, paziņojis Eiropas Savienības (ES) migrācijas, iekšlietu un pilsonības komisārs Dimitris Avramopuls.

"Neviena valsts šajā Vidusjūras reģiona daļā nav piekritusi šādas platformas izveidošanai," ceturtdien publiskotā intervijā Austrijas laikrakstam Die Presse norādīja Avramopuls.

Viņš arī apšaubījis, vai līgumi ar Ziemeļāfrikas valstīm par nelegālās imigrācijas ierobežošanu pāri jūrai ir reālistiski.

"Kā kaut ko tādu iespējams izdarīt ar Lībiju? Tas ir praktiski neiespējami," sacīja Avramopuls, runājot par migrācijas līgumiem un migrantu platformām.

Preses konferencē Briselē Avramopuls atkārtoti norādīja, ka sadarbība ar Ziemeļāfrikas valstīm migrācijas jautājumos nav iespējama.

Viņš uzsvēra, ka ES dalībvalstīm ir pašām tagad jāvienojas par kopīgu nostāju, pirms tās vēršas pie trešajām valstīm.

Gaidāms, ka ES dalībvalstu līderi apspriedīs migrāciju neformālā samitā, kas nākamnedēļ notiks Zalcburgā, Austrijā.

Samitā jūnijā ES līderi vienojās izveidot kontrolētus migrācijas centrus ES teritorijā, un mēģināt izveidot migrantu platformas trešajās valstīs, bet konkrētākus lēmumus nepieņēma.

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien ikgadējā uzrunā par stāvokli ES paziņoja par plāniem palielināt ES robežapsardzības aģentūras Frontex darbinieku skaitu līdz 10 000 un palielināt aģentūras pilnvaras, lai tā varētu deportēt cilvēkus, kas iekļaujas ekonomisko migrantu kategorijā.

Vienlaikus Junkers aicināja ES dalībvalstis atvērt vairāk likumīgo ceļu, pa kuriem kvalificētie migranti varētu iekļūt ES.

Bet Austrijas iekšlietu ministrs Herberts Kikls pauda pārliecību, ka darbaspēka migrācijai būs jāpagaida, līdz ES robežas būs nodrošinātas pret nelegālo imigrāciju.

Kikls atzinīgi novērtēja jaunos plānus robežu un patvēruma piešķiršanas jomās, bet brīdināja, ka tie nedrīkst iejaukties ES dalībvalstu suverēnajās tiesībās.

 

Top komentāri

skats no malas
s
Kopš 25.augusta visi "imigrantu glābšanas" kuģi stāv ostās (lielākoties arestēti) un vairs "neglābj" imigrantus. Un kāds brīnums - visus imigrantus izglābj Lībijas krasta apsardze. Neviens netiek līdz Eiropai. Tiesa gan lielākā daļa potenciālo imigrantu nemaz pat nedodas jūrā, zinot, ka tur viņus neviens negaida. Arī Orbāna un Salvīni rīcība pierāda, ka imigrāciju izbeigt var un var arī izsūtīt visus imigrantus uz to vēsturisko dzimteni. Vienīgais šķērslis imigrācijas izbeigšanai ir ES komisāri un sorosoīdu finansētie imigrantu transportētāji. Ja ES komisāri un Soross ar viņa stipendiātiem būtu iesēdināti cietumā par noziegumiem pret Eiropas tautām, tad imigrācija par 99,9% izbeigtos pati no sevis.
Def
D
Nē migrantiem un musulmaņiem Eiropā !!!!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits