Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ES piešķirs 215 miljonus eiro Baltijas gāzesvada būvniecībai starp Dāniju un Poliju

Saskaņā ar pirmdien Briselē parakstīto līgumu Eiropas Savienība (ES) piešķirs 215 miljonus eiro gāzesvada būvniecībai, kas savienos Dāniju ar Poliju.

Baltijas gāzesvads jau iepriekš šogad tika iekļauts to enerģētikas infrastruktūras projektu sarakstā, kam pienākas ES līdzfinansējums.

Pirmdien Polijas gāzesvadu operatora Gaz-System vadītājs Tomašs Stepens un ES Inovāciju un tīklu izpildaģentūras (INEA) direktors Dirks Bekers parakstīja līgumu par finansiālā atbalsta sniegšanu Baltijas gāzesvada būvniecībai, vēsta Polijas Radio ziņu aģentūra IAR.

Parakstīšanas ceremonijā piedalījās arī Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis, kurš norādīja, ka Baltijas gāzesvads ir projekts, kas pacels Polijas enerģētikas drošību nākamajā līmenī.

Savukārt Eiropas Komisija (EK) norādījusi, ka jaunais divvirzienu Dānijas-Polijas gāzes transportēšanas starpsavienojums būs izšķirošs piegāžu drošībai un reģiona tirgus integrācijai.

Gaz-System un dāņu uzņēmums Energinet lēmumu par gāzesvada būvniecību pieņēma novembrī, lai caur Dāniju savienotu Poliju ar Norvēģiju.

Baltijas gāzesvada projekts tiek īstenot, Varšavai cenšoties diversificēt dabasgāzes piegādes, lai mazinātu Polijas enerģētikas atkarību no Krievijas.

Gāzesvada būvniecību paredzēts sākt nākamgad, bet pabeigt - līdz 2022.gada 1.oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits