Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Francijā Alpos atsākas aviokatastrofā bojāgājušo meklējumi; piloti atsakās lidot ar Airbus A320

Amatpersonas brīdinājušas, ka šie darbi varētu turpināties vairākas dienas, kas saistāms ar grūtu piekļūšanu nelaimes vietai.
Francijā, Alpu dienvidos, trešdienas rītā atsākusies Germanwings lainera avārijā bojāgājušo meklējumi, vēsta BBC.

Traģēdijas vietu apmeklēs Vācijas, Francijas un Spānijas vadība. Tiek ziņots, ka negadījumā gājuši bojā 67 Vācijas iedzīvotāji, tostarp 16 apmaiņas skolēnu grupa un divi pedagogi no Halternas pilsētas, bet 45 pasažieri bijuši no Spānijas. Lidmašīnā bijuši arī Austrālijas, Turcijas, Dānijas, Nīderlandes, Lielbritānijas un Beļģijas iedzīvotāji.

Vācijas aviokompānijas Germanwings un tās māteskompānijas Lufthansa piloti atsakās lidot ar lidmašīnām Airbus A320, kāda otrdien avarēja Francijā, vēsta Spiegel.

Diseldorfas lidostā, kur bija jāierodas aviokatastrofā cietušajai lidmašīnai, daudzas lidmašīnas tā arī nav pacēlušās gaisā. Starp tām ir arī Germanwings māteskompānijas Lufthansa lidmašīnas.

No Štutgartes lidostas atcelti trīs Germanwings reisi. No Diseldorfas nav notikuši reisi uz Madridi, Stokholmu, Londonu un Berlīni.

Lufthansa pārstāvis apstiprināja, ka vairākas Germanwings ekipāžas tiešām nav varējušas ierasties darbā personīgu iemeslu dēļ. Pēc Spiegel versijas, pilotu atteikšanās lidot ir saistīta ar faktu, ka avarējusī lidmašīna iepriekšējā dienā visu dienu nostāvējusi Diseldorfas lidostā tehnisku iemeslu dēļ.

Kā pavēstīja Lufthansa, lidmašīnai bija bojāts priekšējās šasijas mehānisms. Taču aviokompānija uzsvēra, ka "problēma tika pilnībā novērsta un no vakardienas plkst.10 lidmašīna atkal sāka izpildīt regulāros reisus".

Trešdienas rītā sāksies avārijas vietā atrastās "melnās kastes" atšifrēšana, paziņojis Marseļas reģiona prokurors.

Jau vēstīts, ka otrdien, 24.martā, Francijas Alpos nogāzusies Vācijas kompānijasGermanwings pasažieru lidmašīna Airbus A320 ar 150 cilvēkiem - 144 pasažieriem un sešiem apkalpes locekļiem - uz klāja.

Pievienotas 4. līdz 8.rindkopas 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits