Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Francijā vegānu aktīvisti notiesā par terorisma attaisnošanu tīmeklī

Francijas vegānu aktīvistei ceturtdien tiesa piesprieda nosacītu cietumsodu par terorisma attaisnošanu, jo viņa pēc tam, kad pagājušajā nedēļā terora aktā dzīvību zaudēja arī kāds miesnieks, sociālajā tīklā Facebook ierakstīja, ka uzvarējusi taisnība.

Neparastā lieta, kas tika uzsākta, balstoties Francijas bargajos pretterorisma likumos, tika izskatīta Sengodansas tiesā, Francijas dienvidrietumos.

Policija pamanījusi ierakstu, ko Facebook pēc miesnieka Kristiāna Medvesa nogalināšanas terora akta laikā Trabas veikalā Super U bija atstājusi vegānu siera meistare.

"Tātad jūs esat šokēti, ka slepkavu nogalina terorists?" ierakstījusi dzīvnieku tiesību aktīviste, kas vietējos medijos tiek dēvēta par Mirjamu. "Es gan ne. Viņam no manas puses ir nulle līdzjūtības. Notikušajā ir taisnība."

Ceturtdien prāvas gaitā viņai piespriests septiņu mēnešu nosacīts cietumsods. Tas nozīmē, ka viņa netiks ieslodzīta, ja vien šajā laikā neizdarīs vēl kādu pārkāpumu, sacīja prokurore Sesila Depārda.

Aktīviste gan skaidrojusi, ka viņa ierakstu izdzēsusi divas stundas pēc publicēšanas un domājusi, ka tas bijis redzams vienīgi viņas sociālā tīkla draugiem, vēsta laikraksts La Depeche du Midi.

Kreisā spārna aktīvistam Stefanam Pusjē, kurš jūnijā kandidēja uz vietu parlamentā, otrdien jau tika piespriests nosacīts viena gada cietumsods par tvītu, kurā viņš komentēja pagājušās piektdienas terora aktu.

Pusjē pauda gandarījumu par policista Arno Beltrama nāvi terora aktā.

"Vienmēr, kad policists tiek sašauts, es domāju par savu draugu Remi Fresu," viņš skaidroja, atgādinot par vides kustības aktīvistu, kuram dzīvību protestu gaitā 2014.gadā laupīja policijas izšauta trokšņa granāta.

"Un tagad tas ir pulkvedis. Lieliski. Un tas arī nozīmē - par vienu Makrona vēlētāju mazāk," tviterī norādīja Pusjē.

Kā ziņots, kāds Marokā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ticis novērots kā islāma ekstrēmists, piektdien veica trīs atsevišķus uzbrukumus Francijas dienviddaļā - Karkasonā un netālu esošajā Trebē.

Vispirms viņš Karkasonā nolaupīja automašīnu, ievainojot tās vadītāju un nogalinot pasažieri. Pēc tam noziedznieks netālu atklāja uguni uz policistu grupu, sašaujot vienu no likumsargiem, bet pēc tam devās uz 15 minūšu brauciena attālumā esošo Trebi, kur lielveikalā "Super U" sagrāba ķīlniekus, nogalinot vēl divus cilvēkus.

Policijas operācijas laikā terorists tika likvidēts.

Prokuratūra uzbrucēju identificējusi kā Marokā dzimušo Reduani Lakdimu, kurš policijai bijis iepriekš zināms kā sīks narkotiku tirgotājs. Taču kopš 2014.gada viņa vārds atradies arī tā dēvētajā Fiche S sarakstā, kurā tiek iekļauti islāma ekstrēmisti.

Neskatoties uz to, Parīzes prokuratūra paziņojusi, ka pirms piektdienas traģēdijas nekas neesot liecinājis, ka Lakdims gatavotu terora aktu.

Pēc ķīlnieku sagrābšanas Lakdims pieprasīja varasiestādēm atbrīvot Salahu Abdelslamu, kurš ir vienīgais izdzīvojušais no Islāma valsts kaujiniekiem, kas 2015.gada novembrī sarīkoja slaktiņu Parīzē, noslepkavojot 130 cilvēkus.

Neilgi pēc Lakdima likvidēšanas ķīlnieku atbrīvošanas operācijas laikā atbildību par uzbrukumu uzņēmās Islāma valsts.

Grupējuma propagandas atzars Amaq, norādīja, ka uzbrukums īstenots, atsaucoties uz Islāma valsts aicinājumu vērsties pret valstīm, kuras apvienojušās cīņai pret šo ekstrēmistu organizāciju.

Top komentāri

hm...
h
Manuprāt, vegāni ir tādi pat jukuši īpatņi kā teroristi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits