Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Francijas parlaments atbalsta tiešsaistes platformu sodīšanu par naida runas nedzēšanu

Francijas parlamenta deputāti ceturtdien atbalstīja ierosinājumu bargi sodīt tiešsaistes platformas, ja tās naida runu nedzēsīs 24 stundu laikā.

Tā ir jaunākā iniciatīva Eiropas valstīs cīņā pret tiešsaistes rasismu, antisemītismu, seksismu un homofobiju.

Par prezidenta Emanuela Makrona partijas ierosinātā likumprojekta pirmā panta pieņemšanu balsoja 31 Francijas parlamenta apakšpalātas deputāts, seši bija pret, bet četri deputāti atturējās. Likumprojekts izstrādāts pēc līdzīga Vācijas likuma parauga.

Jaunais likumprojekts paredz, ka sociālo mediju vietnēm varēs noteikt līdz 1,25 miljonu eiro lielu sodu par likuma normu nepildīšanu.

Galīgais balsojums par likumprojektu gaidāms otrdien.

Pārējās likumprojekta daļās ietverts ierosinājums izveidot identiskas pogas visās sociālo mediju platformās un tiešsaistes meklētājos, kas ļautu lietotājiem ziņot par acīmredzami naidpilniem un nelikumīgiem vēstījumiem.

"Mums nevajadzētu ar iecietību internetā izturēties pret to, pret ko mēs ar iecietību neizturamies uz ielas," trešdien uzrunā parlamentā norādīja melnādainā deputāte Laetitija Avija, kas izstrādāja šo likumprojektu. Viņa atzina, ka vairs nespēj izturēt terorizēšanu, ko pret viņu vērš sociālo mediju tā dēvētie troļļi.

Likumprojekta kritiķi gan norāda, ka tajā pārāk liela vara dota tiešsaistes platformām, kurām jākļūst par tiesnešiem.

Francijas parlamenta deputāti trešdien līdz vēlam vakaram diskutēja par likumprojektu, mēģinot precizēt, ko nozīmē "acīmredzami naidpilna" ziņa vai video.

Viņi šajā formulējumā iekļāvuši noziegumu pret cilvēci attaisnošanu, bet nav iekļāvuši naidīgus komentārus par Izraēlas valsti.

Top komentāri

ļuļa
ļ
kārtējais daunisms. jūs no sākuma tiekat galā ar savām mošejām, kurās klaji aicina neievērot valsts konstitūciju, kur sludina naidu pret neticīgajiem, kur aicina nogalināt gejus un sist sievietes!! cik tur francijā jau ir no-go zonas? varbūt ar tām tiekat sākumā galā, un tad māžojaties ar internetu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits