Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Francijas varasiestādes deportēs grupu Krievijas futbola līdzjutēju

Grupu Krievijas futbola līdzjutēju izraidīs no Francijas, lai mazinātu nekārtības Eiropas čempionāta laikā, otrdien paziņoja vietējās varasiestādes.

Francijas varasiestādes veikušas identitātes pārbaudes 29 faniem pie viesnīcas Marseļā, taču jau nolemts daļu līdzjutēju izraidīt no valsts.

Policija veic pārbaudes, vai jebkurš no Krievijas līdzjutējiem "uzskatāms par apdraudējumu". Līdzjutēji paredzējuši doties uz Lilli, kur Krievijas izlasei trešdien gaidāms mačs pret Slovākiju.

Pārbaudes sāktas pēc Anglijas Futbola asociācijas paustajām bažām, ka Francijas varasiestādes nedara pietiekami, lai savaldītu Krievijas huligānus.

Par notiekošo sašutumu savā "Twitter" profilā paudis Krievijas līdzjutēju savienības vadītājs Aleksandrs Šprigins. "Mēs esam oficiālā Krievijas līdzjutēja fanu grupa! Cirks! Autobusā sēž fanu grupas vadītāji! Visus deportēs! Neviens cilvēks no mūsu grupas Marseļas grautiņos netika aizturēts."

Sadursmēs Marseļā, kas notika pirms un pēc Anglijas un Krievijas spēles, sestdien tika ievainoti 35 cilvēki, lielākoties Anglijas līdzjutēji. Trīs no cietušajiem guvuši nopietnas traumas. Kautiņos tika izmantoti dzelzs stieņi un krēsli. Francijas prokuratūra nekārtībās vaino 150 krievu huligānus.

Futbola fanu kautiņi Marseļā ir lielākā vardarbība kopš 1998.gada, kad Pasaules kausa izcīņas laikā Marseļā kautiņos starp Anglijas un Tunisijas faniem četri cilvēki tika sadurti un aptuveni 100 aizturēti.

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) izpildkomiteja svētdien paziņoja, ka Anglijas un Krievijas izlases var tikt diskvalificētas neatkarīgi no disciplinārajiem papildsodiem, ja atkārtosies incidenti, kādi tika piedzīvoti Marseļā.

Francijas Iekšlietu ministrija iepriekš ziņoja, ka ar futbolu saistītos incidentos aizturēti 116 cilvēki un trīs izraidīti no valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits