Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Futbola kluba Borussia autobusa spridzinātājam piespriež 14 gadu cietumsodu

Krievijas un Vācijas pilsonis Sergejs Vēnergolds otrdien Dortmundes tiesā notiesāts ar 14 gadu cietumsodu par Dortmundes futbola kluba Borussia autobusa spridzināšanā pagājušā gada aprīlī.

29 gadus vecais Vēnergolds atzīts par vainīgu 28 cilvēku slepkavības mēģinājumā. Viņš atzinis savu vainu autobusa spridzināšanā, taču noliedzis, ka būtu gribējis kādu ievainot.

Vēnergolds aizdomās par uzbrukumu Borussia autobusam tika aizturēts pagājušā gada aprīlī. Viņš ar uzbrukumu bija cerējis izraisīt futbola kluba akciju cenu kritumu un uz to nopelnīt, pēc aizturēšanas vēstīja vietējie mediji.

Pirms 11.aprīlī gaidāmās UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmās spēles mājinieku komandas Borussia autobuss cieta trīs sprādzienos, kā rezultātā mačs tika atcelts.

Šajos sprādzienos cieta Dortmundes kluba spāņu aizsargs Marks Bartra, kurš tika aizvests uz slimnīcu, un policists, kurš eskortēja autobusu, kad tas izbrauca no viesnīcas. Spēlētājam gan nopietni savainojumi netika konstatēti, vien traumēta roka, un viņam slimnīcā tika veikta rokas locītavas operācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits