Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

G7 sanāksmē Kornvolā izvirzīti ambiciozi mērķi

Līdz nākamā gada sākumam pasaules ekonomiski attīstītāko valstu grupa jeb G7 apņēmusies trūcīgākajām planētas valstīm bez maksas piegādāt miljardu vakcīnu pret Covid-19. Šis ir viens no lēmumiem, kas pieņemts trīs dienas ilgušajā Apvienotās Karalistes Kornvolas grāfistē notikušajā gadskārtējā G7 samitā.

Tā rezultātus vakar pēcpusdienā sarīkotajā preses konferencē rezumēja namatēvs – britu premjers Boriss Džonsons. Viņš uzsvēra, ka samita mērķi bijuši ambiciozi, taču tie ir sasniegti, un septiņu ekonomisko lielvaru līderi, kuriem sarunās pievienojās arī Eiropas Savienības, Indijas, Austrālijas un Dienvidkorejas pārstāvji, atraduši kopīgu valodu virknē svarīgu jautājumu. G7 ne tikai ziedos vakcīnas, bet arī centīsies panākt reformas globālajā veselības aizsardzības sistēmā, lai nākamreiz bīstamas epidēmijas uzliesmojums neizvērstos visu planētu paralizējošā pandēmijā. Samita dalībnieki vienojušies turpināt kopīgu cīņu pret globālajām klimata pārmaiņām, samazinot kaitīgo izmešu daudzumu atmosfērā. Pēc ASV iniciatīvas nolemts paplašināt palīdzību attīstības valstīm, jo pretējā gadījumā pastāv liels risks, ka tās nonāks Ķīnas parādu verdzībā un kļūs pilnībā atkarīgas no Pekinas. Tiesa, ne par kādiem konkrētiem investīciju plāniem samita noslēgumā parakstītajā paziņojumā nekas nav sacīts, raksta BBC. Samitā arī nolemts veicināt izglītības iegūšanas iespējas sievietēm. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits