Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Grieķija parādu atmaksu SVF atliek līdz jūnija beigām

Grieķija informējusi Starptautisko Valūtas fondu (SVF), ka tā plāno četrus jūnijā paredzētos parādu maksājumus apvienot vienā, kura termiņš tagad būs 30.jūnijs.

Grieķijai kārtējais parāda maksājums SVF ir jāveic piektdien, lai tā izvairītos no draudošās maksātnespējas.

Kā ziņots, Grieķijas un starptautisko kreditoru sarunas par Atēnu parādsaistību krīzi ceturtdien Briselē noslēdzās bez redzamiem rezultātiem.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs trešdienas vakarā Briselē tikās ar Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru, lai izstrādātu reformu plānu, kas ļautu izmaksāt Atēnām pēdējos 7,2 miljardus eiro palīdzības finansējuma, tādējādi novēršot Grieķijas maksātnespēju un iespējamo izstāšanos no eirozonas.

Ciprs pēc tikšanās ar Junkeru paziņoja, ka Grieķijas piedāvātais reformu plāns esot vienīgais reālistiskais plāns, kas tiekot apspriests. Tomēr viņš piebilda, ka pēc mēnešiem ilgām un bieži negatīvām sarunām EK beidzot esot ļāvusi noprast, ka tā esot noskaņota ātri panākt reālistisku risinājumu.

Starptautiskie kreditoriem ir savs reformu plāns, ko tie, Vācijas un Francijas līderiem klātesot, izstrādāja pirmdien Briselē bez Grieķijas līdzdalības.

Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms, kurš bija klāt Junkera un Cipra sarunā, žurnālistiem sacīja, ka tā bijusi "ļoti laba tikšanās". Arī EK paziņoja, ka sarunās panākts progress.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits