Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Itālijā arestēti džihādisti par uzbrukuma plānošanu ASV izmantotai aviācijas bāzei

Trešdien Itālijā arestēti divi vīrieši, kuri tviterī publicējuši teroristiskā grupējuma Islāma valsts propagandu un plānojuši uzbrukumus aviācijas bāzei, kurā atrodas ASV karavīri, trešdien paziņoja Itālijas policija.

Aizdomās turamie, kas tika identificēti kā kāds 35 gadus vecs tunisietis un 27 gadus vecs pakistānietis, uzturēja tvitera kontu Islamic_State_in_Rome, kas tagad ir slēgts.

Izmeklētājs Mauricio Romanelli sacīja, ka varasiestādes pārtvērušas telefonsarunas, kurās aizdomās turamie apsprieduši uzbrukumus vairākiem mērķiem, tostarp Itālijas Gedi gaisa bāzei pie Brešas, kurā uzturas ASV karavīri, kas, kā apgalvo mediji, apsargā NATO kodolieročus.

Tomēr pretterorisma eksperts uzsvēra, ka viņi negāja tik tālu, lai savus džihādistu sapņus pārvērstu konkrētos plānos. "Situācija šiem mērķiem nekad nebija bīstama," sacīja Romanelli.

Iekšlietu ministrs Andželīno Alfāno uzteica policijas darbu. "Šorīt Brešā arestēti divi Islāma valsts atbalstītāji. Mūsu novērošanas sistēma vēlreiz pierādījusi savu efektivitāti," tviterī rakstīja ministrs.

Policijas vadītājs Alesandro Pansa sacīja, ka stingrāka pretterorisma likumdošana, kas tika pieņemta februārī pēc "Charlie Hebdo" uzbrukumiem Parīzē, palīdzējusi izmeklēšanā.

Uzrunājot žurnālistus, Romanelli aprakstīja abus vīriešus kā pašapmācītus aģentus, kurus iedvesmojis Islāma valsts džihādistu interneta instrukcija Kā izdzīvot Rietumos. Viņi plānojuši ceļot uz Sīriju.

Aprīlī viņi bija izmantojuši tviteri, lai publicētu attēlus, kuros bija redzami ar roku rakstīti paziņojumi: "Mēs esam jūsu ielās", kas bija novietoti pie pazīstamiem objektiem, piemēram, pie Romas Kolizeja un Milānas katedrāles, kā arī uz vilcienu un metro staciju fona.

Tas lika varasiestādēm pievērst abiem topošajiem teroristiem uzmanību. Pretterorisma policijas priekšnieks Lamberto Džanini sacīja, ka aizdomās turētie, iespējams, bijuši "naivi", jo publicējuši arī savas pašbildes, bet norādīja, ka tas nepadara viņus mazāk bīstamus.

Arestētie dzīvoja Manerbio, mazā pilsētiņā Brešas provincē, apmēram 90 kilometrus uz austrumiem no Milānas. Abiem bija likumīgas uzturēšanās atļaujas un darbs, turklāt viņi savā starpā runāja itāliski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits