Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Itālijā imigrantus sašāvušais skaidro, ka uzbrukumu sarīkojis sašutumā par jaunietes slepkavību

Par sešu Āfrikas imigrantu sašaušanu Mačeratā, Itālijas vidienē, aizdomās turētais Luka Traini izmeklētājiem skaidrojis, ka uzbrukumu sarīkojis, uzzinot par kādas gados jaunas itālietes slepkavību, kurā tiek vainots patvēruma meklētājs no Nigērijas, svētdien vēsta vietējie mediji.

Uzbrukums noticis dienu pēc tam, kad Mačeratā kāds Nigērijas patvēruma meklētājs un narkotiku tirgonis tika aizturēts par 18 gadus vecas sievietes nogalināšanu. Gabalos sadalītais sievietes līķis tika ievietots koferos.

"Es braucu uz sporta zāli, kad es radio dzirdēju par šo 18 gadus veco meiteni," izmeklētājiem sacīja Traini, vēsta laikraksts "Corriere della Sera".

"Es instinktīvi devos mājās, atvēru seifu, izņēmu pistoli un nolēmu viņus visus nogalināt," viņš piebildis.

Kā ziņots, Mačeratā, Itālijas vidienē, sestdien vīrietis no automašīnas vairākās vietās atklāja uguni uz garāmgājējiem, ievainojot vismaz sešus afrikāņu imigrantus – piecus vīriešus un vienu sievieti.

Šaušanā savainoti ieceļotāji no Ganas, Mali un Nigērijas.

Aizturēšanas brīdī Traini pasviedis gaisā roku itāļu fašistu izmantotajā romiešu sveicienā un saucis "Lai dzīvo Itālija" un "Itāliju itāļiem". Viņam ap kaklu bijis apsiets Itālijas karogs.

Itālijas iekšlietu ministrs Marko Minniti skaidroja, ka šāvēja rīcība bijusi "rasu naida" motivēta. Ministrs sacīja, ka šis uzbrukums ir daļa no "labējā ekstrēmisma [kultūras] ar skaidru atsauci uz fašismu un nacismu" un ka vienīgā saistība starp upuriem ir "viņu ādas krāsa".

Ministrs sacīja reportieriem Mačeratā, ka aizdomās turētais sestdien rīkojies viens, bet izplānojis uzbrukumu iepriekš.

Traini pērn bija neveiksmīgi balotējies pašvaldību vēlēšanās no partijas Ziemeļu līga, kura ir noskaņota pret imigrantiem. Pirms tam viņš bija iesaistījies neofašistu organizācijās Jaunais spēks (Forza Nuova) un Casa Pound.

Top komentāri

ļuļa
ļ
lūgums izskaidrot, kā tas nākas, ka ja baltais šauj pa melnajiem, rīcība ir rasu naida motivēta, savukārt ja melnais sadur, sacērt vai sašauj baltos, rasu naids netiek piesaukts nekad?
otto
o
Savulaik Amerikas indiāņi laipni uzņēma imigrantus no Eiropas - tagad viņi dzīvo rezervātos... Vai jūs ticat, ka muslimi organizēs kristiešu rezervātus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits