Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Itālija koronavīrusa dēļ plāno noteikt karantīnu visā Lombardijas reģionā

Itālija gatavojas noteikt karantīnu vairāk nekā desmit miljoniem cilvēku ap valsts finanšu galvaspilsētu Milānu un tūrisma centru Venēciju, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību.

Laikraksts Corriere Della Sera un citi mediji sestdien vēstīja, ka līdz 3.aprīlim ievērojami tiks ierobežota kustība starp šo reģionu un pārējo valsts teritoriju.

Pagaidām nav skaidrs, kad šis plāns tiks īstenots. Corriere Della Sera vēsta, ka tas ir neizbēgams, un tie, kas nepakļausies, var tikt ieslodzīti cietumā.

Itālijā jaunā koronavīrusa gadījumu skaits piektdien pieauga līdz 5883, bet mirušo skaits no tā izraisītās slimības Covid-19 sasniedzis 233.

Milānā dzīvo gandrīz 1,4 miljoni cilvēku, savukārt visā Lombardijas reģionā - 10 miljoni. Tas ir Itālijas turīgākais reģions.

Valdības karantīnas plānā iekļautas arī Veneto reģiona daļas ap Venēciju un Parma Emīlijā-Romanjā un Rimini. Šajās trīs pilsētās dzīvo apmēram 540 tūkstoši cilvēku.

Mēnesi ilgs aizliegums iebraukt tādās pilsētās kā Venēcija var nodarīt smagu kaitējumu valsts tūrisma industrijai, kas jau piedzīvo grūtus laikus.

Valdības plānā paredzēts ieteikt cilvēkiem palikt mājās, cik vien iespējams ilgi. Tiks slēgti visi naktsklubi, peldbaseini un sporta centri. Bāri un restorāni paliks atvērti, tomēr tiem būs jānodrošina, ka viesi sēž vismaz metru attālumā viens no otra. Tiks aizliegtas arī tādas reliģiskās ceremonijas kā bēres un kāzas.

Iekļūšana karantīnas zonās būs atļauta tikai "nopietnu iemeslu dēļ". Karantīnas noteikumu pārkāpējiem tiks piemērota soda nauda un trīs mēnešus ilgs cietumsods.

Pēdējo divu nedēļu laikā Itālija ir noteikusi karantīnas "sarkano zonu" 11 ciematos, kuros kopā dzīvo 50 000 cilvēku. Tika paredzēts, ka valdība sestdien paplašinās šo karantīnas rajonu, tomēr Itālijas mediji neprognozēja, ka karantīna varētu aptvert vairāk nekā desmit miljonus cilvēku un faktiski izolēt Venēciju un Milānu.

Sanāksmē vēlā sestdienas vakarā valdības ministri arī nolēma aicināt atgriezties darbā pensionētus ārstus.

Vīruss jau izplatījies uz 22 Itālijas reģioniem un pirmie nāves gadījumi fiksēti arī valsts medicīniski sliktāk sagatavotajos dienvidos.

 

Top komentāri

P.
P
Vai tiešām Viņkele un Kariņš arī no šodienas pieļaus, ka Rīgas lidostā ielido avioreisi no Itālijas ???? Cūcība un visas nācijas veselības noniecināšana
P.
P
Viņkele ar savu pasivitāti šobrīd pakļauj riskam visus mūs.
AirBaltic
A
AirBaltic šorīt izlido un pecāk atlidos tā it kā nekas nenotiek. Just business! Kariņa kungs laiks mosties! Labrīt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits