Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Itālijā M5S un Ziemeļu līga vienojušās par koalīcijas līguma pamatprincipiem

Itālijas populistiskā Pieczvaigžņu kustība (M5S) un labējā Ziemeļu līga vienojušās par koalīcijas līguma pamatprincipiem, kas paredz nodokļu samazināšanu un sociālo izdevumu palielināšanu.

Abas partijas turpina sarunas par koalīcijas līgumu, kas varētu pielikt punktu politiskajam strupceļam, kādā Itālija nonākusi pēc 4.martā notikušajām parlamenta vēlēšanām.

M5S līderis Luidži Di Maio pēc četru stundu ilgām sarunām ar Ziemeļu līgas līderi Mateo Salvīni paziņoja, ka abām pusēm vēl jāvienojas par pāris nelielām detaļām un vēlāk šodien valdības programma tiks pabeigta.

Neilgi pirms Di Maio paziņojuma, kāds avots M5S atklāja, ka jaunās valdības programma neradīs nekādas bažas par Itālijas dalību eirozonā.

Top komentāri

Hmm
H
Citāts: "paredz nodokļu samazināšanu un sociālo izdevumu palielināšanu". Nu, Itālijas valsts parāds ir milzīgs - 132% no IKP, Itālijas IKP vēl nav sasniedzis pirmskrīzes līmeni, bankām draud banku krīze neatmaksājamo kredītu dēļ. Šādos apstākļos samazināt nodokļus un palielināt izdevumus nozīmē palielināt valsts parādu, kas jau ir milzīgs. To varēs tikai ar ES piekrišanu. ES droši vien negribēs. Tad ko darīs itāļi? Izstāsies no eirozonas? Ieviesīs savu valūtu papildus eiro? Lai varētu samazināt nodokļus un palielināt izdevumus. Jautri.
Hmm
H
"Dienai" - nosaukums "Ziemeļu līga" jau sen neeksistē, šī partija jau ilgu laiku saucas vienkārši "Līga" (jeb "Lega"). Tā vairs negrib Ziemeļitālijas izstāšanos no Itālijas. Tā ir vienkārši pret imigrāciju, pret eiro un pret ES federalizāciju.
Hmm
H
Valdību veido Līga un 5ZK. Līga ir tā pati vecā Ziemeļu līga, kuras mērķis bija, lai Ziemeļitālija izstātos no Itālijas. Vēlēšanās balsoja ziemeļos lielākoties par Līgu, bet dienvidos par 5ZK. Veneto reģionā un Lombardijā nesen ir notikuši referendumi, kuros iedzīvotāju vairākums ir nobalsojis par autonomiju. Autonomiju var piešķirt tikai centrālā valdība. Var paredzēt, ka Līgas un 5ZK valdība atļaus Veneto un Lombardijas autonomiju. Droši vien arī dienvidi gribēs autonomiju, piemēram, sardīniešu valoda vairāk atšķiras no itāļu valodas nekā franču vai spāņu valoda, līdz ar to Sardīnijas autonomija būtu pat loģiska.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits