Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Itālija nosaka karantīnu reģionam ar ceturto daļu valsts iedzīvotāju

Itālija svētdien noteikusi karantīnu reģionam ap valsts finanšu galvaspilsētu Milānu un tūrisma centru Venēciju, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību.

Karantīna, kas noteikta līdz 3.aprīlim, aptver Lombardiju un vēl 14 provinces - reģionu ar vairāk nekā 15 miljoniem cilvēku jeb ceturto daļu valsts iedzīvotāju. Šai laikā tiks stingri ierobežota izbraukšana un iebraukšana karantīnas zonā bez nopietniem un steidzamiem iemesliem.

Kā preses konferencē paziņojis Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte, karantīna "nenozīmē pilnīgu pārvietošanās aizliegumu, bet (..) cilvēkiem tiks lūgts pamatot pārvietošanās nepieciešamību".

Premjera dekrēts paredz, ka šai laikā visā valstī būs slēgtas skolas, teātri, muzeji, kinoteātri un citas sabiedriskās vietas un atcelti sporta pasākumi.

Itālijā jaunā koronavīrusa gadījumu skaits sestdien pieauga līdz 5883, bet mirušo skaits no tā izraisītās slimības Covid-19 sasniedzis 233.

Pēdējo divu nedēļu laikā Itālija jau noteikusi karantīnas "sarkano zonu" 11 ciematos, kuros kopā dzīvo 50 000 cilvēku.

Jau tika paredzēts, ka valdība sestdien paplašinās šo karantīnas rajonu, tomēr Itālijas mediji neprognozēja, ka karantīna varētu aptvert tik plašu reģionu un faktiski izolēt Venēciju un Milānu.

Sanāksmē vēlā sestdienas vakarā Itālijas valdības ministri arī nolēma aicināt atgriezties darbā pensionētus ārstus.

Vīruss jau izplatījies uz 22 Itālijas reģioniem un pirmie nāves gadījumi fiksēti arī  medicīniski sliktāk sagatavotajos valsts dienvidos.

 

Top komentāri

mjā
m
Spriežot pēc vīrusa izplatīšanās ātruma un valdību bezdarbības, var sagaidīt, ka pēc nedēļas karantīnā būs gan lielākā daļa Francijas, gan lielākā daļa Vācijas, gan Šveice, gan Spānija, gan Beļģija ar Nīderlandi.
Onka
O
Ko tie itāļi iedomājas paniku celt. Mūsu mūžam gudrā Āboltiņa taču pāris dienas atpakaļ rakstīja ka panikai nav vietas, ar kaujas saucieniem uz lūpām uz Itāliju.
Ilze
I
Mūsu valsts iestādēs strādājošie twitter speciālisti šodien turpinās stāstīt, ka covid-19 vien ir pati gripa, un tie, kas uztraucas, ir panikas cēlāji. Un ka nav vērts pārbaudīt robežas, jo "speciālisti tā iesaka". Bet vakar stilīgi- sieviete ar skaistiem covid-19 simtomiem lido Airbaltic lidmašīnā, šnaukājas, Pēc tam sķaudīdama iziet cauri visai mūsu lidostai un aizbrauc mājās pie saviem tuviniekiem. Pēc tam 19.00 izsauc medic palīdzību. Paldies viņai un paldies Veselības ministrijai (īpaši PR departamentam) par rūpēm un tekstiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits