Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Itālija un Austrija ierosina atlasīt migrantus uz glābšanas kuģiem

Itālijas un Austrijas iekšlietu ministri piektdien ierosinājuši paturēt nelegālos migrantus uz glābšanas kuģiem Vidusjūrā, kamēr Eiropas varasiestādes izlemj, kuriem ir tiesības pieprasīt patvērumu.

Austrijas iekšlietu ministrs Herberts Kikls un Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni ar šo ideju nāca klajā konferencē Vīnē, kur sapulcējušies ministri un amatpersonas no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm un vairākām Āfrikas valstīm, lai apspriestu migrācijas jautājumus.

Samitā jūnijā ES līderi vienojās izveidot kontrolētus migrācijas centrus ES teritorijā, un mēģināt izveidot migrantu platformas trešajās valstīs, bet konkrētākus lēmumus nepieņēma.

Vīnes konferencē neviena no Āfrikas valstīm neizrādīja vēlmi izveidot šādas migrantu platformas.

Nākot klajā ar jauno ideju, Kikls norādīja, ka par migrantiem uz kuģiem tiktu labi gādāts un izvērtēšana, kam ir tiesības uz patvērumu, ilgtu tikai dažas dienas.

Salvīni, kurš faktiski padzinis migrantu glābšanas kuģus no Itālijas ostām, sacīja, ka atbalsta šo ideju, bet jokojoties piebilda, ka par cilvēku turēšanu gūstā var nākties atbildēt varasiestāžu priekšā.

Itālijas prokuratūra ir sākusi izmeklēšanu pret Salvīni par nolaupīšanu, jo 150 migrantiem, kas augustā tika izglābti un nogādāti Sicīlijas ostā, dienām ilgi tika liegts izkāpt krastā. Tomēr mazticams, ka Salvīni būs jāstājas tiesas priekšā, jo viņam kā ministram ir tiesiskā imunitāte.

Konferencē līdz ar ES valstīm piedalījās Alžīrija, Čada, Ēģipte, Maroka, Nigēra, Mali un Tunisija.

Top komentāri

ļuļa
ļ
diena, diena, kauns nav? jūs tekstus ar google tulku tulkojiet vai kā? salvīni grib tiesāt nevis par nolaupīšanu, bet par brīvības laupīšanu jeb citiem vārdiem sakot, par to, ka viņš neļāva brīvi pārvietoties uz dicotti esošajiem migrantiem. jo pēc absurdās eiropas likumiem sanāk, ka tad, ja kāds nelikumīgi ierodas eiropā, viņš nevis ir jāiebāž čokā un jāpārbauda, bet jāpalaiž uz visām 4 debess pusēm, lai viņš var zagt, ālēties un izvarot pēc sirds patikšanas.
Ta nu gan
T
Kas tie par sačakarētiem likumiem- kāpēc par nolaupīšanu grib tiesāt Salvīni nevis tā kuğa kapteini?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits