Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Itālijas policija sagrauj nelegālās imigrācijas tīklu

Itālijas varas iestādes otrdien paziņoja, ka ir sagrāvušas nelegalās imigrācijas veicināšanas tīklu pēc izmeklēšanas, kas bija uzsākta saistībā ar 2016.gada Berlīnes Ziemassvētku tirdziņa teroraktu.

Starp ārzemniekiem, kas mēģināja nelegāli iekļūt Itālijā, bija "ar džihādistu aprindām saistītas" personas, sacīja iekšlietu ministrs Mateo Pjantedozi.

Operācija "Slapjās kurpes" noveda līdz "piesardzības pasākumu" veikšanai pret trim Tunisijas pilsoņiem, kas apsūdzēti par transnacionālu noziedzīgu biedrošanos ar mērķi veicināt nelegālo imigrāciju, un desmitiem kratīšanu visā valstī, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Policija pavēstīja, ka šī operācija novedusi līdz trim arestiem un 44 kratīšanām, kas saistītas ar desmitiem cilvēku šajā noziedzīgajā tīklā.

Noziedzīgais tīkls organizēja migrantu, galvenokārt no Ziemeļāfrikas, nelegālu ierašanos Sicīlijas piekrastē un palīdzēja viņiem iegūt dokumentus, kas vajadzīgi ceļošanai uz citām Šengenas zonas valstīm.

Izmeklēšana tika uzsākta pēc tunisieša Anisa Amri sarīkotā terorakta Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā 2016.gadā, kurā nogalināti 12 cilvēki. Amri bija izmantojis viltotus personas dokumentus, lai ceļotu pa Eiropu.

Pjantedozi aicināja kontrolēt migrācijas plūsmas, jo "nekontrolēta imigrācija var cita starpā novest pie riskiem, kas saistīti ar starptautisko terorismu". 

Itālijas jaunā labējā valdība ir īpaši noskaņota pret nelegālo imigrāciju un vēršas pret privātu organizāciju kuģu veiktām operācijām migrantu glābšanai Vidusjūrā, mēģinot samazināt migrantu plūsmu, kas sasniedz Itālijas piekrasti.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits