Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Itālijas populistu vēlēšanu manifestā saskata plaģiātu

Itālijas populistu Pieczvaigžņu kustība (M5S) tiek apsūdzēta plaģiātismā, kritiķiem norādot, ka kustības vēlēšanu manifestā ir materiāli, kas pārkopēti no vairākiem avotiem, arī Vikipēdijas.

No 20 manifesta nodaļām 11 atrodams plaģiāts, trešdien vēsta tīmekļa laikraksts Il Post. Lielākais bez atsaucēm pārkopētais materiāls ir divas lappuses, kas aizgūtas no vides aizsargu lobēšanas organizācijas Legambiente ziņojuma.

Citi materiāli, kā noprotams, aizgūti no sabiedriskām un privātām domnīcām, medijiem, grāmatām, Eiropas Komisijas un Itālijas parlamenta dokumentiem, kā arī no M5S lielākā sāncenša valdošās Demokrātiskās partijas (PD) deputāta parlamentārā jautājumā.

No Vikipēdijas aizgūta ekomuzeja definīcija, Sakaru ministrijas agrākās kompetences un valdības aģentūras, kas pārzina Eiropas Savienības fondus zemniekiem, apraksts.

Kā skaidroja M5S, manifests sastādīts, tīmeklī konsultējoties ar atbalstītājiem.

Partijas preses sekretārs noraidīja Il Post pārmetumus, sakot, ka publikācijai nav "nopietna pamata". Tiesa gan, publikācijā iekļautas saites uz tīmekļa vietnēm, no kurām M5S manifesta fragmenti aizgūti.

Savukārt PD politiķis Mateo Orfīni nav laidis garām izdevību, lai pavilktu uz zoba sāncenšus.

"Būtu viegli rīkoties tā, kā to dara [M5S]. Bet mēs par laimi esam atšķirīgi. Izvēlieties oriģinālās idejas, izvēlieties PD," sociālajā tīklā Facebook ierakstījis Orfīni.

Parlamenta vēlēšanas Itālijā notiks 4.martā.

Sabiedriskās domas aptaujās M5S sola teju 30% balsu, ekspremjera Silvio Berluskoni vadītajai labējo aliansei teju 40%, bet PD un tās sabiedrotajiem 25-30% balsu.

 

Top komentāri

ta nu gan
t
Priekš tiem, kas Itālijas politiskajai dzīvei līdzi neseko, varējāt jau arī ko nebūt par to partiju uzrakstīt, ja jau reiz par to ierunājāties. Ko mums līdz birkas "populists" piekarināšana, ja arī vārda 'populisms' nozīmi te tulko kaut kā pa savam, cik novērots.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits